Malafide hondenhandelaars doen rustig verder

5
(163)

Malafide hondenhandelaars doen rustig verder

Malafide hondenhandelaars gebruiken allerlei trucjes om pups aan de man te brengen. Dat is ook de reden dat we oproepen geen honden te kopen of aan te bieden op een Marktplaats, Tweedehands en andere soortgelijke platformen. Honden zijn geen tweedehands spullen en verdienen beter.

Bij het kopen van een nieuwe hond zijn Marktplaats, Tweedehands en andere tweedehands platformen meestal de eerste plaats om te zoeken naar een pup. We roepen dan ook op om waakzaam te blijven. Mensen zullen op het platform naar een puppy zoeken omdat dit sneller loopt. Dikwijls komen mensen bedrogen uit. Veel malafide hondenhandelaars gebruiken verschillende telefoonnummers en ook in veel gevallen niet de correcte foto van de pups en/of ouderdieren om toekomstige hondeneigenaars op een verkeerd spoor te brengen. Je kan dit gelijk stellen als oplichting en misleiding.

alles voor dieren bopets

Niet alleen op Marktplaats en Tweedehands platformen moeten toekomstige hondeneigenaars opletten bij wie ze een pup kopen. Ook via websites zoals bijvoorbeeld puppyplaats.nl misleiden malafide hondenhandelaars toekomstige eigenaars.

Pups op transport van Oost-Europa tot ons land

Jonge pups die ons land binnen komen zijn vaak ziek, zwak, inactief en voortijdig bij hun moeder weggehaald. Een deel van de pups overleven het transport tussen Oost-Europa tot ons land niet. Deze pups worden overgebracht in kleine transportdozen en kunnen lange afstanden niet overleven. Dikwijls liegen malafide hondenhandelaars over de leeftijd en vaccinaties. Veel verkochte puppy’s lijden bijvoorbeeld aan Giardiasis (bloeddysenterie), kennelhoest, ringworm en parvovirus. Soms met het overlijden van de pup brengt het resultaat altijd veel pijn met zich mee voor de eigenaar. Kortom: klassieke scènes. En de moederdieren bij broodfokkers ? In Oost-Europa worden deze ingezet als fok-machines en nadien gedumpt.

Veel weten het maar doen het toch

Veel dierenliefhebbers laten zich verleiden om toch een pup in een winkel of via een tweedehandssite aan te schaffen. Dikwijls hoor je…, de pup was zo schattig, wij hadden medelijden met die pup, de prijs was te duur bij een erkende fokker, de officiële wachtlijst van de erkende fokker was te lang en wilden dan ook niet zolang wachten. Nadien komen de problemen en huilen deze kopers pagina’s vol op Facebook.

Fotoshoot / Originele foto’s zijn op te vragen via onze redactie
fotoshoot shihtzu 2011

Een voorbeeld van misleiding door een puppyverkoper

Hier misbruikt de verkoper een foto en suggereert dat dit de werkelijke vader van het toekomstige nestje zou zijn. Maar wij weten beter want de foto is afkomstig van een fotoshoot door ons zelf genomen. Daarnaast is het geslacht van de shihtzu op de foto geen reutje, maar een teefje. Na een telefoontje aan de verkoper verklaarde de verkoper dat het reutje niet van hem was, maar dat hij toestemming kreeg van de eigenaar om zijn teefje te laten bevruchten. Wij wisten niet dat een teefje een ander teefje kon bevruchten. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Publiciteit 02/2021 op Marktplaats, Tweedehands en Puppyplaats

Malafide hondenhandelaars doen rustig verder marktplaats

Malafide hondenhandelaars doen rustig verder puppyplaats

Malafide hondenhandelaars doen rustig verder puppyplaats deel 2

Malafide hondenhandelaars doen rustig verder tweedehands

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 163

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets