Preventieve voedingssupplementen voor de hond

4.9
(56)

Preventieve voedingssupplementen voor de hond na blaasontsteking

Niet alleen mensen, maar ook huisdieren als honden kunnen profijt hebben van het gebruik van voedingssupplementen. Zodra wij mensen bijvoorbeeld een ontsteking hebben schrijft de huisarts niet automatisch een antibioticakuur voor. Deze stelt zich doorgaans terughoudend op met het gebruik van antibiotica, wat niet voor niets is. Allereerst doodt of remt antibiotica niet alleen ziekmakende bacteriën, maar eveneens  goede bacteriën. Antibiotica wordt in de volksmond ook wel aangeduid als ‘een schot met hagel’: van alles wordt geraakt, waaronder de slechte bacterie. Echter, bij teveel gebruik van antibiotica kunnen bepaalde groepen bacteriën resistent raken voor antibiotica. Huisartsen, maar ook dierenartsen, schrijven daarom alleen bij hoog noodzakelijke gevallen antibiotica voor.

Voedingssupplementen voor de hond?

Om je hond in optimale conditie te houden kun je supplementen toevoegen aan zijn voeding. Heeft je hond bijvoorbeeld wel eens blaasontsteking gehad? In dat geval weet je dat jouw hond hiervoor gevoelig is (waar meerdere oorzaken aan ten grondslag kunnen liggen). Blaasontsteking hond: plast je hond vaker dan normaal? Plast je hond zelfs in huis? Vooral bij oudere honden kan de sluitspier soms minder goed werken en raken zij gevoelig voor blaasontsteking, doordat bacteriën rond kunnen woekeren. Bezoek de dierenarts om een diagnose te laten stellen. In geval van blaasontsteking zal de hond meestal antibiotica voorgeschreven krijgen.

alles voor dieren bopets

Zodra de blaasontsteking eenmaal voorbij is wil je natuurlijk herhaling voorkomen. In dat geval doe je er verstandig aan je hond specifieke supplementen te geven ter preventie van blaasontsteking. Voorkomen is immers niet alleen beter dan genezen, het is belangrijk blaasontstekingen te voorkomen zodat het geen zwakke plek wordt en de nieren eventueel aangetast raken.

Je hond optimaal gezond houden

Wordt je hond een dagje ouder, of zijn er specifieke gezondheidsissues? In dat geval kunnen voedingssupplementen een waardevolle aanvulling betekenen op het dieet van je hond. Want honden die bijvoorbeeld te eenzijdige voeding krijgen kunnen al gezondheidsproblemen ontwikkelen. Meestal toont de vacht van de hond zijn gezondheid aan. Een gezonde hond heeft een glanzende vacht, een hond met tekorten aan mineralen en vitaminen daarentegen krijgt een doffe vacht en verliest sneller haar.

Bezoek de website van Organimal om je te oriënteren op het gebruik van voedingssupplementen voor de hond.

Preventieve voedingssupplementen voor de hond na blaasontsteking

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.9 / 5. Aantal beoordelingen: 56

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets