Hondenoppas, hondenopvang of dogsitter zoeken

4.2
(17)

Hondenoppas – Hondenopvang – Hondensitter

Een hondenoppas, hondenopvang of hondensitter zoeken in België of Nederland?

Ben jij hondenoppas of heb je een hondenopvang in België of Nederland, dan kan je hier gratis uw website plaatsen. Neem contact via ons contactformulier.

Wilt u een hondenoppas, hondenopvang zoeken? Vindt hier de perfecte dierenoppas.

Info voor mensen die een hondenoppas of hondenopvang zoeken. Opgelet, deze website “De Nieuwe Hond” is onafhankelijk en heeft geen banden met bovenstaande adverteerders, dus zijn we ook niet verantwoordelijk voor verkeerd gelopen afspraken enz….


Hondenoppas, hondenopvang of dogsitter zoeken - woof logo

WoofConnect hondenopvang

WoofConnect is dé nieuwe manier van hondenopvang in een huiselijke sfeer. Sluit je aan bij vele andere hondenbezitters op het hondenopvangnetwerk van Nederland en België. Vind een ideale match voor opvang met hondeneigenaren van hetzelfde ras of een soortgelijke kruising, en zorg zo voor een vertrouwde omgeving voor je hond. Bespaar op de hoge kosten van hondenpensions of oppasservices. De oppasser is vertrouwd met het ras en de energie van jouw hond. Download de app gratis in de Apple App Store of de Google Play Store. Meer informatie op de website van WoofConnect hondenopvang.

 


Hoe de perfecte hondenoppas of hondenopvang zoeken. Waar moet je op letten en aan welke voorwaarden moet een  dierenoppasser voldoen.

Vanzelfsprekend wilt u uw huisdier in liefhebbende handen achterlaten als u afwezig bent. Het is dan ook van groot belang de juiste dierenoppas te kiezen. Een hondenoppas of dierenopvang dient niet alleen een passie voor dieren te hebben, een zogenaamde klik tussen u, de hondenoppas en uw huisdier, is ook belangrijk!

Er zijn wel enkele punten om rekening mee te houden. Zo is het verstandig om vooraf goede afspraken te maken met de dierenoppas en natuurlijk dient u uw hondenoppas op tijd te reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Bij het eerste contact met de huisdierenoppas moet je een goed gevoel hebben, zo niet moet je er ook niet aan beginnen om je puppy of hond daar achter te laten. Het kan goed zijn dat het een prima hondenoppassier is, maar zonder wederzijds vertrouwen is het moeilijk je baby hond voor een bepaalde tijd niet te zien.

Maak een reservering

Om ervoor te zorgen dat u de beste oppas kiest kunt u van iedere hondenoppas beoordelingen inzien via Google of op de site van de hondenoppas zelf onder het kopje “gastenboek of onze klanten”. Deze beoordelingen dragen bij aan de kwaliteit van de oppas en uiteindelijk in het welzijn van de huisdieren.

Reserveringen die je steeds schriftelijk, op die manier kom je nadien voor geen verassingen te staan. Telefonisch kan er altijd iets verkeerd lopen en heb je ook geen bewijzen van de gemaakte afspraken. Om te zorgen dat alle puntjes goed geregeld worden raden wij u aan goede afspraken te maken met uw dierenoppas. Goede afspraken zorgen voor een zorgeloze vakantie voor u en uw huisdier!

Heeft u genoten van uw vakantie en bent u blij om uw huisdier weer in goede gezondheid terug te zien? Ongetwijfeld! Laat dan een berichtje na op de website van de hondenoppas of hondenopvang waar uw hond verbleef. Op die manier helpt u andere ook een goede hondensitter te vinden.

hondenoppas dogsitter

Maak goede afspraken

Heeft u de juiste match gevonden? Neem gewoon nog alles even door voordat u een definitief besluit maakt.

-Heeft u genoeg informatie over de hondenoppas?
-Heeft u vragen over vergunningen en verzekeringen?

Stel de alle openstaande vragen op tijd. Neem eventueel contact met personen die beoordelingen hebben achtergelaten zodat je zeker kunt zijn van de juiste match!

Afspraken met de hondenoppas het contract

Na een schriftelijk of telefonisch contact ga je even langs om alle afspraken netjes op een rijtje te zetten en een schriftelijk contract af te sluiten. Op die manier ben u verzekerd van een goede verzorging en kan je met een gerust hart op reis vertrekken.

Dit zijn enkele vragen die je ervoor of ter plaatse kan stellen of in het contact laat zetten.

Startdatum van de oppas;
Aantal dieren ter verzorging;
Locatie van de verzorging (blijft het dier in uw eigen huis of gaat het dier mee met de oppas);
Einddatum van de oppas (eventueel terugkomtijd en sleuteloverdracht);
Aantal verzorgingsmomenten per dag
Inhoud van de verzorgingsmomenten (eten geven, uitlaten, knuffelen, spelen, vachtverzorging, etc)
Eventueel toedienen van medicatie
Het adres van hun vaste dierenarts
Indien bij u thuis : Afspraken over verzorging overige zaken als planten, post of huishouden (stofzuigen, etc)
Diervoeding: is er voldoende aanwezig of dient de oppas het aan te schaffen?
Totale prijs van dienst
Gegevens dierenarts en kostenverrekening in geval van ziekte.

Bij onverwachte verlate thuiskomst: wie verzorgt uw huisdier(en) en de eventuele bijkomende kosten? ( Zorg eventueel voor een contactpersoon bij wie de dierenoppas terecht kan)

Om ervoor te zorgen dat er geen misverstanden kunnen ontstaan is het van belang de overeenkomst te laten tekenen door de dierenoppas.

Het geeft u, en de oppas de juiste informatie over de gang van zaken. De afgifte van een bewijs van betaling van de dienst is tevens aan te raden.

Denkt u eraan om de sleutel uit te wisselen? Label de sleutel nooit met het oppasadres! Noteer liever de naam van het dier.

Richtlijnen voor veilig handelen en het maken van afspraken

Reageren op een advertentie
Bekijk hoe lang de oppas actief is.
Win zoveel mogelijk informatie in over de adverteerder.
Controleer de oppasser: Google zijn gegevens en check telefoon en of bankrekeningnummer via het Meldpunt Internetoplichting.
Gebruik geen ‘anonieme’ betaalmethoden.
Breng een vriend mee bij de eerste ontmoeting, ga niet alleen als de afspraak bij iemand thuis is.
Betaal niet voor een dienst aan een persoon die u nog nooit hebt ontmoet.
Neem de tijd en laat u niet onder tijds-druk zetten door de andere partij, dat is geen goed teken.

Het plaatsen van een advertentie
Plaats geen persoonlijke informatie in een advertentie, zoals uw volledige naam en adres, en geen afbeeldingen.
Praat met mensen aan de telefoon voordat u ze alle informatie geeft, zoals uw adres. Vertrouw op uw instinct.
Als uw oppas voorzieningen komt controleren, zorg ervoor dat u niet alleen bent wanneer ze aankomen. En ontmoet elkaar eerst in een openbaar omgeving.
Mocht de afspraak toch zijn misgegaan en u bent opgelicht, raden wij u aan hiervan aangifte te doen bij de Politie.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.2 / 5. Aantal beoordelingen: 17

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!