...

Golden Retriever

Golden Retriever
5
(308)

Golden Retriever

Een Golden retriever is een zeer vriendelijk en aanhankelijk hondenras. Deze prachtige honden zijn echte jagers, toch worden ze op de dag van vandaag ook dikwijls ingezet als hulphond. De Golden retriever is een echte gezinshond en waakt over de veiligheid van het gezin, ze zijn heel speels en favoriet van de familie. Dit ras hunkert naar menselijke aandacht en voelt zich erg goed in grote gezinnen, waar het in de schijnwerpers kan staan. De Golden Retriever is erg gehoorzaam maar vraagt training en socialisatie.

Golden Retriever – FCI Rasgroep 8

De Golden Retriever behoort tot de rasgroep van de Retrievers, opstotende honden en waterhonden.

Land van herkomst: De golden retriever is een hondenras dat afkomstig is uit Engeland / Schotland
Huidige en oorspronkelijke taken: Apporteren van geschoten wild.

Kenmerken Golden Retriever

Schofthoogte: reu: 56–61 cm; teef: 51-56 cm
Gewicht: Vrouwelijk: 25–32 kg, Mannelijk: 30–34 kg

Temperament: Intelligent, Aardig, Betrouwbaar, Zelfverzekerd, Vriendelijk

Lichaam
De rug is recht, vlak of golvend.
Hoofd
Een Golden Retriever heeft een brede schedel, maar niet grof. De lengte van de voorsnuit is bijna net zolang als de schedel. De stop is duidelijk zichtbaar. De matig grote oren worden hangend gedragen.
Tanden: Ze hebben een schaargebit.

Vacht: De ondervacht van een Golden Retriever is dik en waterafstotend.
Kleuren: Goud- of crèmekleurig.

Oorsprong

De Golden Retriever werd gefokt in de 19e eeuw en het is een kruising tussen de Ierse Setter , Labrador , Irish Water Dog en de Newfoundlander . Er wordt ook aangenomen dat de collie in de stamboom van deze hond zit. Dit ras is niet alleen een uitstekende zwemmer en jachthond, maar ook een prachtige metgezel. De Golden Retriever wordt vaak verward met een Labrador Retriever.

Geschiedenis

Lord Tweedmouth besloot om honden met een ongewone vachtkleur te fokken en kruiste zijn retriever met een waterspaniël. De dekking was succesvol en al snel werden drie puppy’s met een zeldzame gele kleur geboren. Tegen 1885 werden de Golden Retrievers beschouwd als de koningen van de sportieve jachthonden. Het ras ” Golden Retriever” kreeg zijn officiële erkenning in 1913. Nu behoren de Golden Retrievers tot de vier populairste hondenrassen ter wereld.

Golden Retriever Depositphotos_24718601_S

Rasbeschrijving Golden Retriever

Kynologen onderscheiden drie soorten Golden Retrievers: Het Amerikaans model is groot en fel gekleurd, Het Europees model is licht, bijna wit, de hond zelf heeft een enorme gespierde lichaamsbouw en het Canadese type combineert de kenmerken van de vorige types.

De Retriever is een groot hondenras met een massieve, gespierde, maar proportionele lichaamsbouw. De poten zijn middelgroot, afgerond met dikke kussens. Hun snuit is recht en lang, hun neus eindigt met een grote zwarte lob met open neusgaten. De oren van de Retriever hangen, met afgeronde uiteinden strak tegen de wangen. De donzige lange staart is altijd naar beneden.

Los daarvan is het de moeite waard om de luxueuze vacht van een Golden Retriever te vermelden. Lang, dik, zijdeachtig, met een dichte waterdichte onderlaag kan perfect recht of golvend zijn. De kleur van de hond hangt rechtstreeks af van het type golden retriever en kan variëren van wit tot elke tint goud en crème.

Gedrag

De Golden Retriever is een lieve, zachte en aanhankelijke hond. Ze zijn zeer intelligent en staan te popelen om hun baasjes te plezieren. Ze hebben een hoog energieniveau en vereisen regelmatige lichaamsbeweging.

Ze zijn erg geduldig met kinderen, waardoor ze een uitstekend familie huisdier zijn. Ze zijn ook goed met andere dieren. Ze zijn echter misschien niet de beste keuze voor huizen met kleine huisdieren die ze misschien niet kennen of waar ze niet om geven. Omdat retrievers jachtinstincten hebben zouden ze wel eens kleine dieren willen achtervolgen als prooi.

Karakter Golden Retriever

Golden retrievers zijn zeer goedaardige en trouwe honden die zich het leven zonder eigenaar niet kunnen voorstellen. Als u constant reist en veel werkt, zal deze hond niet bij u passen omdat hij zich zal vervelen en hard zal zeuren. Met een Golden Retriever kun je overal komen, een dagje naar zee of een leuke boswandeling, het is altijd goed voor dit hondenras.

Deze Retriever is een zeer sociale hond. Ze zijn vriendelijk, intelligent en zelfverzekerd. Blaffen doen ze weinig. Het reukvermogen is goed ontwikkeld en hun aanpassingsvermogen is groot. Ze zijn sportief en zwemmen graag. Een Golden Retriever wordt niet graag alleen gelaten. Kortom, het zijn heel lieve honden die vriendschap hoog in het vaandel dragen.

Dit hondenras werd oorspronkelijk gefokt voor de jacht, maar nu zijn het familiehonden, geleidehonden en metgezellen geworden. De Golden retriever wordt soms gebruikt in revalidatiecentra voor communicatie met kinderen, om stress te verlichten of agressie van de patiënt te verminderen. Deze honden hebben altijd een kalmerend effect op verdrietige mensen en vrolijken ze op. Er zijn Golden Retrievers geweest die op eigen initiatief en zonder speciale training, mensen uit brandende huizen haalden.

Golden Retriever

Sociaal

Met soortgenoten kunnen ze het uitstekend vinden. Wanneer de hond een goede socialisatie heeft gehad, gaat hij erg goed om met andere huisdieren. Tegenover kinderen zijn ze erg zachtaardig en komen tegen hen niet in het verzet. Ouders moeten erop toezien dat de hond niet geplaagd wordt. Bezoek wordt vriendelijk begroet.

Beweging

Dit hondenras past zich erg goed aan. Wanneer u maar driemaal per dag met deze hond loopt is dit echter te weinig en gaat u voorbij aan zijn behoeften. Ze hebben een zeer goed uithoudingsvermogen. Apporteren en zwemmen vinden ze erg leuk. Ook kunt u hem naast de fiets leren lopen of onaangelijnd laten ravotten en spelen. Let op dat de Golden Retriever niet te dik wordt. Lichaamsbeweging is een vereiste bij dit ras en gezien hij goed te trainen is, zijn gehoorzaamheidsproeven of jachtproeven aan te raden via de hondenschool.

Opvoeding Golden Retriever

Ze zijn erg intelligent en leren snel. Train de Retriever nooit met harde hand. Op deze manier wordt het vriendelijke karakter verpest. Zorg voor een afwisselende en consequente opvoeding. Leg de nadruk van de opvoeding op het belonen van goed gedrag.

Verzorging en huisvesting

Een Golden Retriever is helemaal niet moeilijk te onderhouden, het belangrijkste is de vachtverzorging en de voeding. Houd er rekening mee dat retrievers vaak verharen, dus de hond moet elke dag gekamd worden. De nagels moeten om de twee weken worden geknipt met een nagelkniptang. De Golden Retriever wassen wordt alleen aanbevolen als dat nodig is. Deze honden zijn dol op vies worden zoals het lopen in modder en plassen. Het is beter om deze verontreinigingen zonder shampoo af te spoelen met water. Het gebruik van hondenshampoo wordt alleen in extreme gevallen aanbevolen. Maak ook de oren geregeld schoon. Knip regelmatig de haren van tussen de kussentjes aan de onderkant van de voeten. Leer uw hond op jonge leeftijd zijn tanden regelmatig te poetsen met een speciale tandenborstel en pasta.

Golden retrievers zijn niet geschikt voor te leven in een appartement. Het is ten strengste verboden om deze honden op te sluiten, omdat deze constante beweging en contact met de eigenaar nodig heeft.

Golden Retriever Depositphotos_9957071_S

De voeding

Wat betreft de voeding voor een Retriever, je kunt premium droogvoer voor grote hondenrassen of vers vlees geven. Dit laatste omvat vlees, slachtafval, eieren, zuivelproducten en groenten met fruit. Varkensvlees is verboden. Er moet altijd schoon water naast de kom met voedsel staan.

Gezondheid

Deze prachtige honden zijn een van de gezondste hondenrassen. Toch moet je opletten met dysplasie van het ellebooggewricht en voedsel allergieën. De eerste ziekte is voornamelijk geërfd, dus de ouders moeten getest en gecontroleerd bij het kopen van een Golden Retriever puppy. Verder worden ze geassocieerd met epilepsie aanvallen, diabetes, dermatitis en larynxverlamming.

Vergeet niet uw hond regelmatig te vaccineren. De eerste vaccinatie wordt op jonge leeftijd gedaan en vervolgens jaarlijks herhaald. Terwijl de puppy in quarantaine is, neem je hem niet voor een wandeling naar drukke plaatsen waar andere honden lopen. Als u vermoedt dat de hond ziek is, moet u dit aan de dierenarts laten zien, omdat veel ziekten in het beginstadium volledig te behandelen zijn. Dezelfde ziektebeelden treden ook op bij de Golden Retriever mix een kruising met bijvoorbeeld een Husky of Labrador.

Golden Retriever trainen

Vanaf jongs af aan moet je de puppy meenemen voor wandelingen in de parken en bossen, hem toestaan om te communiceren met andere honden en hem de auto leren gewoon worden.

Puppy’s kan je goed trainen, deze honden worden ook gebruik als speurhond voor politiewerk of te zoeken naar verboden items op luchthavens. Daarnaast zijn het prima hulphonden om slachtoffers onder het puin te zoeken. Ze zijn erg slim en begrijpen meteen alles, dus je moet binnen twee a drie maanden starten met het trainen van de puppy. Eerst met eenvoudige oefeningen zoals “Zit”, “Lig”, “Geef een poot”, “Blaf”, “Dicht tegen mij”. De training moet worden aangemoedigd met een beloning zoals een hondensnoepje of iets heel lekkers. Vervolgens zal het huisdier proberen de eigenaar te behagen.

golden-retriever-pups

Golden retriever pups

Golden retriever pups zijn een zegen voor alle mensen die eenzaam zijn. Ze zijn een geweldige metgezel die onvoorwaardelijk van je zal houden. Er is geen ander huisdier dat je zoveel liefde en tijd zal geven als een golden retriever-pup.

Een retriever-pup is een geweldig dier om te hebben als je in een appartement woont, omdat ze niet al te veel ruimte nodig hebben om gelukkig te zijn. Ze zijn ook heel gemakkelijk te trainen en mee te leven, waardoor ze perfect zijn voor gezinnen met kinderen of senioren die alleen wonen.

Een Golden Retriever puppy kopen.

– Golden Retrievers worden niet gelukkig als ze alleen thuis moeten blijven.
– Een retriever niet de beste keuze voor een gezin met jonge kinderen of kwetsbare ouderen. (kunnen mensen omver springen)
– Het zijn geen echte waakhonden.
– Koop een Golden Retriever puppy bij een hobby kennel of ga langs bij een erkende hondenfokker
– Deze honden zijn niet aanbevolen voor te leven in een appartement.
– Training is verplicht bij dit hondenras, minstens één uur per dag.

Golden Retriever Depositphotos_58089041_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 308

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!