...

Weimaraner

Weimaraner - Weimaraner Depositphotos 19438241 S
5
(158)

De Weimaraner

De Weimaraner is een hond die opvalt door zijn prachtig uiterlijk en goed karakter. Dit hondenras is een zeer intelligente en hardwerkende hond. Dit hondenras houdt van spelen, is vriendelijk en wil graag werken voor zijn eigenaar. Als je deze hond mentale en fysieke oefeningen kunt laten doen die hij nodig heeft, zal de Weimaraner je vele jaren gelukkig maken. Deze hond voelt zich het meest thuis op het platteland of in kleine steden.

Een Weimaraner is een gelukkige en evenwichtige hond die heel goed problemen kan inschatten. Ze hebben veel beweging en bezigheid nodig en apporteren doen ze graag, Ze kunnen heel goed zwemmen. De Weimaraner is energiek en speels. Grote hondenrassen vragen veel lichaamsbeweging wat lange wandelingen en veel loopruimte betekent. Dit is een geweldig ras voor actieve en sportieve eigenaars, dus voel je vrij om je Weimaraner mee te nemen tijdens het joggen. En als je in de buurt van water woont, goed nieuws – deze hond houdt van water. Zwemmen kan een geweldige manier zijn om alle extra energie te verbranden. Apporteren of verstoppertje spelen zijn favoriete spelletjes, evenals sporten zoals flashball, canicross, en gehoorzaamheidswedstrijden.

Weimaraner FCI Rasgroep 7

De Weimarse staande hond of Weimaraner is een Duits hondenras, oorspronkelijk gefokt voor het opsporen van groot wild, zoals beren, en als jachthond.

Land van herkomst: Duitsland
Taken: Veelzijdige staande jachthond.
Levensverwachting: 11 tot 14 jaar
Temperament: Eigenwijs, Terughoudend, Stabiel, Intelligent, Energiek, Alert, Krachtig, Snel

Andere namen: Weimaraner, Vorstehhund, Weimarse Staande Hond is de officiële benaming

Uiterlijk

Gewicht: Vrouwelijk: 25–35 kg, Mannelijk: 30–40 kg
Schofthoogte: Vrouwelijk: 59–63 cm, Mannelijk: 62–67 cm

Hoofd: De Weimaraner heeft een matig lang en droog hoofd. De snuit is langer dan de schedel. De stop is zeer matig. De oren zijn breed bij de aanzet en reiken bijna tot aan de mondhoeken. Ze hebben ronde ogen.
Lichaam: De hond is krachtig en goed gespierd gebouwd. Het lichaam is iets langer dan hoog. De rug is lang en recht. De laag aangezette staart wordt naar beneden toe gedragen. De benen zijn recht en de voeten zijn krachtig met gesloten tenen.

Vacht:
– Korthaar, zeer korte, dichte vacht.
– Langhaar, lang en zacht, het mag vlak of licht golvend zijn.

Kleuren: Muisgrijs, Zilvergrijs, Zilver

Karakter

De Weimarse staande hond zijn intelligente, onafhankelijke en wilskrachtige individuen. Ze hebben veel begeleiding en liefde nodig, maar zullen onafhankelijke beslissingen nemen om op wild te jagen als ze onbeheerd worden achtergelaten. De honden van dit ras zijn vriendelijk, energiek en hebben een groot uithoudingsvermogen. Ze zijn slim en leren snel. Het zijn goede waakhonden. Ze beschermen hun gezin met overtuiging. Het reukvermogen is uitstekend. Deze mooie honden mag je zeker indelen bij de groep van de meest kindvriendelijke hondenrassen.

Weimaraner

Weimaraner trainen

Het zijn intelligente honden en leren snel. Ze werken graag voor hun baas. Wees net als bij andere hondenrassen altijd consequent. Een Weimaraner is een veelzijdige hond die zich heel goed kan aanpassen aan veel verschillende soorten taken. Als je consistent bent en weet hoe je een hond correct moet trainen, staan ze vrij open voor training. Hoewel ze zich niet agressief gedragen, zijn deze honden zeer goede waakhonden. De Weimaraner is ook een dier dat bekend staat voor zijn intelligentie. Bovendien zijn het ook zeer energieke dieren. Daarom hebben ze zowel fysieke als mentale trainingen nodig. Deze honden worden gebruikt door reddingseenheden in noodsituaties of in een aantal hondensporten zoals behendigheidswedstrijden en de jacht.

Deze hond heeft een sterk jachtinstinct , dus kan je best geen provocerend hondenspeelgoed te gebruiken tijdens het trainen van een Weimaraner puppy. Ze houden van ontdekken en speuren graag. Het zijn extreem gelukkige en geestelijk uitgebalanceerde honden. Maar ze houden niet van het stadsleven. Steden zijn veel te druk voor een hond die altijd klaar staat voor een missie of jacht. Het ontwikkelen van de intelligentie van een Weimaraner is een belangrijke factor voor de gezondheid van deze hond. Ze worden ongelukkig als ze in een kleine omgeving moeten opgroeien. Ze willen genoeg ruimte hebben om rond te rennen en rond te snuffelen zoals ze normaal doen tijdens het jagen in het bos .

Sociaal

Met andere honden kan deze hond het goed vinden. Een positief aspect dat je over dit hondenras moet weten is, dat deze honden sociaal en liefdevol zijn voor familie, huisgenoten en kinderen indien deze honden een goede opleiding hebben genoten. Ze kan echter sceptisch of verlegen zijn tegenover vreemde mensen. Daarom is het vooral belangrijk om de Weimaraner goed te socialiseren terwijl ze puppy’s zijn.

Zoals jullie reeds weten heeft een deze jachthond veel beweging en bezigheid nodig. Ze kunnen prima lopen. Zwemmen en apporteren doen ze graag. Geef ze minimaal een uur per dag de kans om lekker te kunnen spelen en ravotten. Daarom, zou de ideale familie, een sportief gezin moeten zijn, die die graag gaat wandelingen met honden. Hoewel de Weimarse staande honden zich goed kunnen aanpassen, moet je nooit een Weimaraner aanschaffen als je in een appartement of de stad woont.

Weimaraner

Verzorging Weimaraner

Omdat deze honden een korte vacht hebben, is het gemakkelijk om voor ze te zorgen en ze gezond te houden. Eenmaal per week borstelen is meer dan genoeg. U moet echter meer borstelen tijdens de ruiseizoenen (herfst en lente). Geef de Weimaraner een groot orthopedisch hondenkussen om artrose te voorkomen.

Gezondheid

Deze hond heeft geen veel voorkomende ziekten. De meest voorkomende gezondheidsproblemen zijn bloedstollingsproblemen in de oogleden. Andere gezondheidsproblemen zijn heupdislocatie, mijten, schimmels, oogproblemen of oorinfecties.

Kan een Weimaraner alleen thuis blijven

Werken als speurhond, jagen of sporten met je hond past bij deze hond. Door aan deze activiteiten deel te nemen, blijft hij bezig en wordt hij mentaal en fysiek gestimuleerd. Als hij thuis zijn aanhankelijke kant laat zien, is dat omdat hij het druk heeft. Hij vindt het heerlijk om dicht bij zijn familie te zijn en zal blaffen of het interieur beschadigen als hij alleen wordt gelaten. Weimaraners zijn zeer loyale en liefhebbende honden, maar ze kunnen dit duidelijk maken door hoeveel ze eenzaamheid haten.

Herkomst en geschiedenis

Over de oorsprong van Weimaraner doen veel geruchten de ronde, maar het enige wat we zeker weten over deze honden is dat ze afstammen van Duitse jachthonden. Aangezien ze zeer waardevolle jachthonden waren zijn fokkers er steeds in geslaagd om ze rasecht te houden, zelfs voordat andere hondenrassen werden gecreëerd. In feite werd dit ras tot 1900 niet gepaard met andere hondenrassen en zo bleven ze een puur hondenras.

Weimaraner-honden waren zulke goede jachthonden dat ze speciaal voor de adel werden gefokt. Deze honden zijn gespecialiseerd in grote prooidieren en zijn daarom groter en onbevreesder dan andere honden. Vergeet niet dat de Weimaraner getraind werd om in de loop van de tijd ook op kleine prooien te jagen. Momenteel heeft de World Dog Federation (FCI) dit hondenras ingedeeld in groep 7.

Weimaraner puppy

Weimaraner Puppy

Misschien wilt u uw Weimaraner puppy inschrijven in een hondenschool waar hij andere puppy’s kan ontmoeten en spelen. Neem uw puppy mee naar parken en bossen, vergeet niet om anderen uw Weimaraner puppy te leren kennen tijdens het wandelen en laat hem kennismaken met bezoekers. Dit zal helpen bij het ontwikkelen van de sociale vaardigheden van uw puppy.

Een puppy kopen vraagt veel tijd en geduld. Zoek een Weimaraner kennel waarvan je weet dat ze honden fokken met stamboom erkend door de Raad Van Beheer of KM Sint-Hubertus.

Weimaraner-fokkers verkopen hun puppy’s alleen aan toekomstige eigenaren die de puppy’s echte banen kunnen geven. Dit komt omdat de Weimaraner instinctief moedig, vastberaden en assertief is. Als gevolg hiervan eisen veel Weimaraner-eigenaren dat hun honden moedig en assertief zijn.

Weimaraner puppy Depositphotos_25068723_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 158

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!