...

Grote hondenrassen overzicht

Grote-hondenrassen-overzicht-Depositphotos_587955990_S
4.9
(542)

Grote hondenrassen hebben voor en nadelen

Grote hondenrassen zijn geweldig en kunnen de eigenaar veel plezier bezorgen. Toch zijn er hier en daar wat minpuntjes aan sommige grote hondenrassen. Natuurlijk hebben grote hondenrassen, net als andere rassen, voor en nadelen. Aan de positieve kant is hun opmerkelijke karakter. Grote hondenrassen zijn met de juiste opvoeding, in de regel zeer zachte, loyale en goedaardige huisdieren.

Welke voordelen hebben grote hondenrassen

Eigenaren van grote hondenrassen kunnen vol vertrouwen zeggen dat het houden van een groot huisdier veel voordelen heeft. Grote hondenrassen hebben een zeer indrukwekkend uiterlijk, waardoor verschillende ongewenste bezoekers rond en in het huis zullen afgeschrikt worden. Tegelijkertijd zijn grote hondenrassen, hoewel vrij vijandig tegenover vreemden, maar tegelijkertijd heel zachtaardig met huisgenoten.

Grote honden zijn geweldige metgezellen om samen te wandelen en te sporten. Zeker joggen met je hond is gezond. Veel grote hondenrassen zijn eenvoudig genoeg om te trainen en vereisen niet veel extra oefening.

Nadelen van grote hondenrassen

Natuurlijk, naast de positieve aspecten, heeft het houden van grote hondenrassen hun eigen (negatieve) aspecten die bekend moeten zijn bij degenen die overwegen een grote hond te kopen. Het gewicht van grote honden kan variëren van 30 tot 60 kilogram, en daarom hebben ze een vrij grote ruimte nodig, wat betekent dat een dergelijke hond in een klein appartement nauwelijks of mogelijk te huisvesten is. Ook de kosten voor hondenspullen mag je niet vergeten . Een super grote hondenmand, extra hondenspeelgoed om te trainen enz….

Wat betreft de nadelen van het houden van dergelijke grote hondenrassen, ze kunnen behoorlijk hoge kosten voor voedsel met zich meebrengen. Dit is normaal want dergelijke grote dieren hebben nu eenmaal een passende hoeveelheid hondenbrokken nodig. De meest teleurstellende factor is misschien dat grote hondenrassen niet zo lang leven in vergelijking met kleine honden.

Voorkeur aan een grote hond in huis

Ondanks de nadelen en de enorme populariteit van kleine hondenrassen, geven veel mensen er de voorkeur aan een grote hond in huis te nemen, die niet alleen trouw en een goede vriend voor alle familieleden zal zijn, maar ook een betrouwbare bewaker van het grondgebied.

Grote honden hebben ook veel fysieke activiteit nodig. Dit is noodzakelijk zodat het dier zijn volledige fysieke potentieel kan realiseren. Als een groot hondenras zijn energie niet kwijt kan tijdens zijn dagelijkse bezigheden, kan deze hond zijn energie gebruiken om de woninginrichting te slopen. Dat is de reden waarom grote honden het beste worden gehouden door degenen die zich onderscheiden door hun activiteit en liefde voor sport met hun hond. In dit geval kan de hond verschillende oefeningen met u uitvoeren en hierdoor zijn extra energie kwijt raken.

De gezondheid van grote honden

Naast de bovengenoemde aspecten , kan men niet anders dan de gezondheid van grote hondenrassen in beeld te brengen. Het feit is dat grote hondenrassen vatbaar zijn voor verschillende ziekten. Deze zijn kenmerkend voor grote honden. Vaak wordt artritis, heup-dysplasie aangetroffen bij grote hondenrassen. Bepaalde ziekten kunnen niet worden genezen waardoor het probleem elk jaar zal toenemen.

De eigenaren van deze viervoeters moeten voorbereid zijn op mogelijk financiële kosten voor de behandeling en emotionele stress in verband met de gezondheidsproblemen van uw geliefde huisdier. Obesitas komt ook veel voor bij grote honden, en ze zijn vooral kwetsbaar op volwassen leeftijd. Het is heel belangrijk om grote honden constant onder controle te houden. Zorgvuldigheid en verantwoordelijkheid van de eigenaar voorkomt ongewenste spanningen in de gewrichten en het cardiovasculaire systeem.

Andere problemen

Ook kunnen er andere problemen de kop op steken zoals een opgeblazen gevoel of een darmobstructie. De zogenaamde inversie van de darmen is een vrij ernstig probleem. Dit kan leiden tot onomkeerbare gevolgen voor de maag en het gehele maagdarmkanaal. Wat betreft een opgeblazen gevoel, dit ontstaat als gevolg van het feit dat tijdens het vullen van de maag met gassen, en de aanwezigheid van problemen met het maagdarmkanaal, het gas nergens heen kan. De maag begint te uit te zetten en drukt op de interne organen. Veel mensen denken dat dit een redelijk onschadelijk probleem is. In feite kan een opgeblazen gevoel de dood veroorzaken.

10 grootste hondenrassen

In dit artikel zullen we de 10 grootste hondenrassen bekijken. Bij het samenstellen van de beoordeling werd voornamelijk rekening gehouden met het gemiddelde lichaamsgewicht van elk hondenras, evenals de schofthoogte (schoft – de plek op de rug tussen de schouderbladen, het hoogste punt op het lichaam van de hond).

Nu je de voordelen kent van grote hondenrassen is het moment aangebroken een nieuwe hond te kiezen. Informeer je goed en denk twee keer na. Een hond is voor het leven en niet om na 2 jaar te dumpen in een hondenasiel.

Lijst met 10 grote hondenrassen

Akita Inu

Akita Inu - grote hondenrassen
Akita Inu is een groot en nobel hondenras dat oorspronkelijk werd gebruikt om de koninklijke familie en de adel van het feodale Japan te beschermen. Honden werden ook gebruikt voor de jacht op wilde zwijnen, beren en herten.
Meer details

Alaskan Malamute

alaskan-malamute - grote hondenrassen
Alaskan Malamute heeft een krachtig lichaam en een sterk, winterhard organisme. Het ras wordt beschouwd als een van de oudste en zijn uiterlijk is sinds zijn oprichting niet veel veranderd. De hond is erg slim, maar voor zijn training is het noodzakelijk om voldoende kracht en doorzettingsvermogen uit te oefenen.
Meer details

Engelse mastiff

Mastiff - grote hondenrassen
Atletische Engelse mastiffs (het ras wordt ook wel mastiff genoemd) zijn echte kampioenen in grootte (hun gewicht kan meer dan 100 kg bedragen, hun lengte is minimaal 70-75 cm).
Meer details

Duitse Dog

Duitse Dog - grote hondenrassen
Witte gespierde Argentijnse honden, die ook vaak dogo Argentino of Argentijnse mastiffs worden genoemd – honden van het ras die behoren tot de klasse van hondvormige molosses (samen met reuzen zoals mastino Neapolitano, Rottweiler, broholmer, enz.).
Meer details

Belgische herdershond

Mechelse Herder - grote hondenrassen
Belgische herdershonden omvatten vier soorten honden: Lakenua, Groenendael, Tervuren en Mechelaar. Groenendael is misschien wel de mooiste hond van alle vier Belgische herdersrassen. Ze heeft een trots dragende, helder zwart haar van gemiddelde lengte, langwerpige snuit en oren.
Meer details

Berner Sennenhond

Bernersennenhond - grote hondenrassen
De Berner Sennenhond is een extreem veelzijdige hond die naar ons kwam van Zwitserse boerderijen. Het werd speciaal gefokt voor het grazen, slepen van karren, en ook om de functies van een waakhond, het bewaken van boerderijen te vervullen, en, natuurlijk, een trouwe metgezel van de mens te zijn.
Meer details

Bordeauxdog

Bordeaux dog - grote hondenrassen
Dogue de Bordeaux is een kalme en zachte hond, die tegelijkertijd koppig is. Honden van dit ras kwijlen, en ze kunnen ook nauwelijks temperatuurveranderingen verdragen.
Meer details

Beauceron

Beauceron - grote hondenrassen
Beauceron is een uitstekende waakhond, gekenmerkt door hoge intelligentie en schoonheid. Het is geschikt voor families met ervaring in het houden van honden. Beauceron is een dier van een sportmagazijn, dus regelmatige training en training zijn vereist. Het korte haar van de hond is heel gemakkelijk te verzorgen.
Meer details

Bullmastiff

Bullmastiff - grote honden
Bullmastiff is een hond met een sterke wil die nergens bang voor is en altijd klaar staat om zijn leven voor zijn gezin te geven. Dit huisdier van zestig kilogram zal trouw aan je voeten zitten terwijl je slaapt, en beschermt je slaap.
Meer details

Weimaraner

Weimaraner - grote honden
Weimaraners (ook bekend als Weimar Pointing Dogs ) zijn jachthonden afkomstig uit Duitsland. In hun jachtgroep behoren ze tot de continentale jachthonden, met even goed ontwikkelde bovenste en onderste instincten, waardoor ze waardevolle en prooijagers zijn.
Meer details

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.9 / 5. Aantal beoordelingen: 542

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!