...

Shihtzu fokker België

mystic-wonderland
4.5
(83)

ShihTzu Kennel Of Mystic Wonderland

Naam fokker : Herman – Breynaert
Type fokker : Hobbyfokker
Aantal rassen : ( Shih-tzu )
Erkenningsnummer : HK10405887
Kennelnaam/Prefix : Of Mystic Wonderland
Taal : Nederlands / Frans
Land : België

Adresgegevens – Contact
Stationsstraat 157
9450 Haaltert
Tel: 0470/ 555 808
info@mysticwonderland.be
Website: www.mysticwonderland.be

Beschrijving

We zijn een kleine, erkende Shihtzu-kennel en fokken volgens de richtlijnen van FCI. Onze hondjes zijn uitvoerig getest en tevens ingeschreven in het stamboek van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus. Onze hondjes zijn onze kinderen en staan steeds op de eerste plaats in huis.

Net zoals andere hondenliefhebbers hadden we in ons leven verschillende hondenrassen in huis. Het begon met een Groenendaeler waarmee we wekelijks gingen wandelen en trainen op de hondenschool. Na 14 jaar hebben we afscheid genomen van onze dikke vriend. Wij kozen nadien voor een West highland white terriër en enkele jaren later voor een Berner Sennenhond. Ondertussen adopteerden we een zeven jarige maltezer. Op een gegeven moment verloren we onze drie hondjes in een tijdspanne van twee jaar door hun hoge leeftijd. Dus was het nadenken welk nieuw hondenras het beste bij ons paste. We kozen uiteindelijk voor een shihtzu. Daar we meer dan 10 jaar drie honden in huis hadden was er natuurlijk nog wat plaats voor een tweede shihtzu. Na enkele jaren kochten we een derde shihtzu. Door de jaren heen zijn er natuurlijk nog een paar troetelbeertjes bij gekomen.

Voor de hondenschool waren onze toppers niet aangewezen. Ze vonden uit zichzelf dat ze slim genoeg waren. We waren zo gek van deze drie schatten dat we meer en meer wilden weten over dit hondenras. De vachtverzorging, de gezondheid, het karakter, enz… spelen een grote rol. Dat was de aanzet dat we nu en dan een nestje fokken. Het is de bedoeling om het ras te verbeteren en te fokken volgens de regels van de kunst.

Gezondheid en selectie

De gezondheid van onze Shihtzu-hondjes staat op de eerste plaats. Om de 3 maanden worden onze hondjes door de dierenarts gecontroleerd. Als we besluiten een nestje te fokken kijken we welke ouders het best bij elkaar passen. Niet alle ouderdieren passen bij elkaar. We kijken ook naar de voorouders (3 a 4 generaties), de lichaamsbouw, het karakter, de vacht. Iedere shihtzu heeft ook een andere vacht net zoals mensen die een ander soort haar hebben. Hondjes die een nestje werpen mogen meestal een baby houden. Oudere hondjes blijven bij ons tot ze sterven, dat is ook de reden dat we maar één, en uitzonderlijk twee nestjes per jaar fokken. Het gaat er niet om dat we veel moeten fokken, het gaat erom dat we mooie en gezonde puppy’s op de wereld zetten waar de mama en wij plezier aan beleven. Onze puppy’s blijven tussen de 10 en de 12 weken bij de mama, dit om de lichaamstaal van de mama aan te leren. De geestelijke gezondheid van een Shihtzu  puppy is de basis voor een stabiele hond.

Activiteiten

Zodra onze kleine prutsers wakker worden, doen ze snel buiten hun behoefte om daarna allen samen te ontbijten. Daarna worden ze terug even uitgelaten en één voor één geborsteld en verzorgd. Bij mooi weer staat de deur altijd open en kunnen ze binnen en buiten. Er zijn er altijd een paar zonneklopper bij, niet tegenstaande dat er ook enkele zijn die liever uitgerekt in de zetel plaats nemen.

Huisvesting

Onze hondjes leven in huis. Een shihtzu is een gezelschapshond en wil steeds bij je zijn. Zolang ze je zien zijn ze tevreden, dus verhuizen ze met ons mee van de keuken naar de living en de tuin. Waar wij zijn, daar zijn ook onze hondjes.

Socialisatie van de puppy’s

Het welzijn van de mama Shihtzu en de puppy’s is prioriteit. Elke dag worden de pups gewogen en indien nodig helpen we een handje mee tijdens het zogen. Vanaf de geboorte worden onze baby’s  geconfronteerd met dagelijkse geluiden van stofzuiger, grasmaaier, fietsen, televisie, kindergeluiden en regelmatig een kort ritje in de auto mag zeker niet ontbreken, enz.

Puppy’s

Op dit ogenblik zijn er geen Shihtzu puppy’s beschikbaar.
Bezoek onze puppypagina voor foto’s van vorige nestjes op https://www.mysticwonderland.be/shih-tzu-puppys/

Meer weten over het karakter, omgang en verzorging ? Klik door naar de rasfiche  Shih-tzu

 

Shihtzu kennel

 

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.5 / 5. Aantal beoordelingen: 83

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!