...

Eet en kauw manieren van je puppy

kauwmanieren-puppy
5
(1)

Tafelmanieren zoals de eet en kauw manieren van je puppy

Leer uw pup waar hij wel en niet op mag kauwen.

Sommige pups hebben al geleerd om eten en andere bezittingen te verdedigen tegenover andere puppies. Daardoor kunnen ze in hun nieuwe huis bezittingsdrang te vertonen als het gaat om, voedsel, kluiven en speeltjes.

Leer uw pup al vroeg dat mensenhanden iets komen brengen en niet weghalen. Als ze dit leren, zullen ze mensen gaan vertrouwen en hoeven ze hun bezittingen niet meer te verdedigen.

In de volgende stappen kunt u de pup laten wennen aan uw handen en leert u hem op een goede manier met mensen om te gaan. Zodat hij zijn bezittingen niet meer hoeft te verdedigen en gaat grommen, of zelfs erger bijten.

Laat uw pup met een speeltje of bot spelen. Als hij dit een tijdje aan het doen is, gaat u met iets lekkers naar hem toe.

Laat hem het lekkers zien en lok hem bij zijn speeltje weg. Pakt het speeltje met uw hand, terwijl de pup afgeleid wordt door uw andere hand met het lekkers.

Zodra u het speeltje heeft, geeft u hem het lekkers.

Daarna geeft u hem zijn speeltje weer terug. Op deze manier leert hij dat handen die naar hem toe gaan tijdens het kluiven of spelen, hem iets geven en niet af willen pakken. En dat hij zijn speeltje niet hoeft te verdedigen.

Tips:

vinkGebruik iets lekkers, het moet belangrijker voor hem zijn dan het speeltje of botje
vinkOm uw hond te laten wennen tijdens zijn eten te worden aangeraakt, begint u met kleine aaitjes en bouwt u het aaien geleidelijk op. Op deze manier leert hij dat er altijd mensen om hem heen zijn en raakt hij gewend aan aanraking tijdens het eten. Hij zal toleranter reageren als iemand hem onverwacht aanraakt tijdens het eten.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!