...

Hoe kunnen hond en kat vrienden worden ?

hond en kat liefde
4.5
(22)

Hoe een hond en kat aan elkaar laten wennen ?

Leer ze elkaar gewoon worden zodat ze vrienden voor het leven worden.

Veel mensen denken dat een hond en een kat moeilijk samen kunnen leven. Niets is minder waar, een hond en een kat kunnen perfect vrienden worden. Natuurlijk is de rol van de eigenaar heel groot. Met de juiste benadering en een gepaste opvoeding kunnen huisdieren de beste vrienden voor het leven worden.

Hoe laat je een hond en kat vrienden van elkaar worden ?

De eenvoudigste manier om een ​​goede relatie tussen hond en kat tot stand te brengen is op jonge leeftijd. Bij een kitten en puppy hoeft de eigenaar praktisch geen moeite te doen. Kinderen zullen na verloop van tijd aan elkaar wennen en zullen niet conflicteren. Een andere vraag is of je vrienden moet maken met dieren die al volwassen zijn.

Eerst moet u ervoor zorgen dat de dieren elkaar niet samen in het huis ontmoeten. Plaats de hond en de kat elk in een aparte kamer. Eerst moeten ze leren wennen aan de geur van elkaar en aan het idee dat ze nu niet alleen in huis zijn. Na een paar dagen kan je een kinderhekje tussen beide kamers plaatsen zodat er elkaar niet direct kunnen aanraken.

Ook is het belangrijk dat de hond tijdens het wandelen op straat niet blaft naar straatkatten. Om dit te doen, laat de hond zien dat dit slecht is. Beloon als de hond niet meer blaft. Geef de hond een smakelijke traktatie. Voor je de twee huisdieren aan elkaar voorstelt is het aan te raden de puntjes van de nagels bij de kat te knippen.

De volgende stap is de introductie van de hond en kat in een gemeenschappelijke ruimte. Het is beter om een ​​grotere kamer te kiezen, zodat ze elkaar rustig kunnen aanvoelen. Praat met ze, aai ze en vergeet de traktaties niet. Ze moeten zich comfortabel bij elkaar voelen.

Dus konden de kat en de hond elkaar in hetzelfde huis accepteren. Nu kunt u de dieren samen in dezelfde keuken voeren en ze samen laten lopen. Gewoonlijk is lopen voor katten een stressvol proces. Als er tijdens dit een bekende hond om haar heen is, zal ze zich zelfverzekerder voelen en zal de hond de rol van verdediger krijgen.

hond en kat liefde

Wat voeding betreft, moet u de huisdieren eerst van elkaar wegvoeren. Na verloop van tijd mogen hun eetbakjes in één plaats worden geplaatst zodat ze dichtbij eten, terwijl ze zich comfortabel en kalm voelen. Plaats het eetbakje van de kat op een zekere hoogte zodat de hond er niet bij kan. Het is niet aan te raden elkaars eten te laten eten. Kattenvoeding heeft een andere samenstelling dan hondenbrokken

Toenadering kan ook bijdragen aan gezamenlijke spellen. Ze moeten interessant zijn voor zowel de kat als de hond. Als een van de dieren plotseling zijn spelvriend bijt of krabt, moet je het spel stoppen. Scheld het dier niet uit. Laat ze gewoon weten dat het spel voorbij is.

hond en kat vrienden

Vriendschap tussen zulke verschillende, maar tegelijkertijd vergelijkbare dieren zoals een kat en een hond is nog steeds mogelijk, maar het kan lang duren om ze dichterbij te krijgen. Probeer niet met geweld. Laat ze op een rustige manier vrienden worden. Op een dag zullen zij zelf hiertoe komen. Het belangrijkste is dat ze elkaar daarvoor geen schade toebrengen.

Let op dat je ze in het begin niet lang alleen laat. Het is ook belangrijk dat de hond en kat niet jaloers op elkaar worden. Toon liefde en genegenheid voor beide huisdieren samen zodat ze geen jaloezie ontwikkelen.

hond en kat samen

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.5 / 5. Aantal beoordelingen: 22

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!