...

Hilde Quisquater – Gedragstherapeut – 9190 Stekene

Hilde quisquater

®Foto - Hilde quisquater

4.4
(12)

Hondeninstructeur | Gedragstherapeut – Hilde Quisquater (België)


Hilde quisquater

© Foto – Hilde Quisquater

Advies over honden, lessen en therapie, Hilde Quisquater leert je beter communiceren met je hond of puppy. Agressie, angst, overmatig blaffen, onzindelijkheid, vernielzucht, fobieën, obsessies, niet luisteren, trekken aan de lijn, opspringen, enz… Voor alles is een oplossing.

Hilde Quisquater weet waarover ze praat en heeft alle kennis om het probleem van uw hond te doorgronden. Door het probleem uit de visie van de hond te bekijken worden andere mogelijkheden zichtbaar. Sommigen van onze collega’s trainen honden, ik doe het tegengestelde en train de baasjes. Ik leer mensen op de juiste manier omgaan met hun hond, zodanig dat de hond rustig wordt en zich op een aangename manier gaat gedragen.

Tijdens het gedragsspreekuur (in haar praktijk of bij u thuis) zoek deze gedragstherapeute de reden van het probleem tijdens een uitgebreid gesprek. Hierbij wordt rekening gehouden met het karakter van de hond, de invloed van elk individu binnen het gezin en de omgeving op het probleem.  Zo krijgt u meer inzicht in het gedrag van uw hond en zijn of haar probleem. Maar u krijgt ook te horen hoe u het probleem kan aanpakken, wat u kunt doen om het op te lossen.

Geen standaard tips dus, maar oplossingen op maat om snel en efficiënt aan het probleem te werken. Bij complexere problemen kan het nodig zijn om één of meerdere privélessen toe te voegen. Dit is echter niet altijd het geval. In veel gevallen is één bezoekje voldoende.

Naast therapie geeft Hilde Quisquater ook regelmatig lessen en voordrachten over honden voor verenigingen en bedrijven. Daarnaast helpt ze gezinnen de juiste hond of puppy te kiezen.

Een hond kiezen doet u nooit op uiterlijk, maar op karakter. Wat bent u met een mooie hond die heel veel overlast geeft omdat uw karakters niet samen gaan?

Hilde werkte mee aan het het programma “de Hondenfluisteraar” en had een eigen column in de Gazet van Antwerpen. Ook Radio2 weet haar regelmatig wonen om haar mening te ventileren over honden in de actualiteit. Tot slot is Hilde Quisquater auteur van verschillende boeken over honden. Hierbij enkele titels “Hond zoekt baasje, Anton en Harley, Hond en kind, De ideale hond en tot slot “Jij en je hond”. Eén voor één pareltjes van boeken voor mensen die van honden houden. Bezoek zeker haar website voor meer informatie en hondenadvies op maat.

Hilde Quisquater
Koewacht 4
9190 STEKENE

+32 476 263 789
info@hondenadvies.be
www.hondenadvies.be

overzicht gedragstherapeuten Terug naar overzicht van gedragstherapeuten

 

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.4 / 5. Aantal beoordelingen: 12

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!