...

Koen Vandecauter – Hondeninstructeur – 9600 Ronse

Koen Vandecauter

®Foto - Koen Vandecauter

3.6
(20)

Hondeninstructeur | Gedragstherapeut – Koen Vandecauter (België)


Koen Vandecauter

© Foto – Koen Vandecauter

Koen Vandecauter uit Ronse heeft veel ervaring met honden. Samen met u werkt hij aan een perfecte balans tussen u en je hond. Koen geeft in Ronse of bij u thuis gehoorzaamheidscursussen, puppyadvies en advies bij het probleemgedrag van uw hond. De nadruk ligt op opvoeding en op het verbeteren van de band tussen u en uw hond door middel van positieve leermethodes.

Meer dan 20 jaar is Koen Vandecauter actief met honden bezig. Door zelf geconfronteerd te worden met een ongelukkige probleemhond heeft hij verschillende valkuilen van dichtbij meegemaakt. Zijn loopbaan begon als hondenschoollid, vervolgens als lesgever in verschillende hondenscholen en uiteindelijk als zelfstandig trainingsadviseur, hondencoach en gedragsbegeleider.

Door de jaren heen heeft Koen meerdere cursussen gevolgd bij John Rogerson, stichtend lid van de Association of Pet Behaviour Counsellors, in The Northern Centre For Animal Behaviour in  Engeland en volg op de dag van vandaag nog regelmatig bijscholingscursussen en workshops in binnen- en buitenland.

Naast de opleidingen bij John Rogerson heb ik ervaring opgedaan en bijscholing gevolgd over clickertraining, Ttouch, bachbloesems, Syn Alia Training Systems (SATS) en andere positieve leermethodes en heb ik seminaries gevolgd van o.a. Roger Abrantes, Peter Neville, John Fisher, Ian Robinson, Gwen Bailey, Marjolein Prins, Kayce Cover, Turid Rugaas (Calming Signals) en andere specialisten die zich wetenschappelijk met dierengedrag bezighouden. Bij Bart Bellon heb ik geleerd hoe je een elektronische halsband kan gebruiken als stimulator, zonder dat je hond de stimulatie ervaart als straf. “Ik ben misschien ook één van de weinige gedragstherapeuten die zijn nek durft uit te steken door te stellen dat je ongewenst gedrag niet stopt door snoepjes of negeren!” zegt Koen Vandecauter.

Hondengedrag.be is geen klassieke hondenschool en wenst ook niet de concurrentie aan te gaan met de klassieke hondenschool. Wenst u zich na een basiscursus verder te bekwamen in de hondensport (GP, agillity, ipo, ringwerk), dan blijft de klassieke hondenschool, de meest aangewezen plaats. Koen is streng maar rechtvaardig. Dit is ook wat veel honden verlangen tijdens de gehoorzaamheidscursus om het probleemgedrag van uw hond bij te sturen. Voor meer info bezoek zeker de website www.hondengedrag.be

Koen Vandecauter
IJsmolenstraat 24A
9600 Ronse

+32 475 726 749
www.hondengedrag.be

overzicht gedragstherapeuten Terug naar overzicht van gedragstherapeuten

 

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.6 / 5. Aantal beoordelingen: 20

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!