...

Ilse Rediers – Gedragsdierenarts – 3583 Paal

Ilse Rediers en Zina
4.9
(14)

Gedragsdierenarts | gedragstherapeut | auteur – Ilse Rediers (België)


Ilse Rediers en Zina

Gedragstherapie bij hond en kat * puppyklasjes * advies over honden en katten * webinars, lessen en opleidingen over gedrag en welzijn, gezondheid, EHBO en ziekten bij honden en katten * auteur ‘Een vlekkeloos hondenleven’. Want gelukkige honden & katten maken gelukkige mensen!

Als gedragsdierenarts werkt Ilse Rediers in haar gedragspraktijk BehiVet nauw samen met de eigen dierenarts. Tijdens de gedragsconsultatie worden zowel medische, emotionele, gedragsmatige en omgevingsfactoren samen bekeken. Het probleem wordt grondig geanalyseerd en er wordt een therapieplan opgesteld op maat van het individuele dier in zijn specifiek levenssituatie én de eigenaar. Hierbij staan de levenskwaliteit van zowel het dier als de gezinsleden voorop.

Tijdens de puppylessen (met maximaal 4 pups) ligt de focus op de opvoeding van de pup in zijn specifieke situatie en levensomstandigheden. De nadruk ligt op het aanleren van zelfbeheersing en vaardigheden die nodig zijn in het dagelijkse leven. Er wordt zeer veel informatie gegeven zodat het gezin zijn pup echt leert begrijpen en hem juist kan begeleiden. Daarbij wordt rekening gehouden met het karakter van de individuele pup. Op die manier kunnen de typische ‘puppyprobleempjes’ juist worden aangepakt en kunnen gedragsproblemen voorkomen worden.

Ilse heeft een pedagogisch diploma en geeft veel webinars, lezingen en opleidingen voor eigenaars en dierprofessionals (van fokkers tot dierenartsen). Daarnaast geeft ze les in de richting diertechnische wetenschappen.

Ilse Rediers is dierenarts en gedragsdeskundige en behaalde een postgraduaat toegepast diergedrag. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring en is bestuurslid van de Vlaamse gedragsdierenartsen (VDWE), lid van de Europese gedragsdierenartsen (ESVCE) en lid van Vereniging voor Diergedragsprofessionals (VDG). Als wetenschappelijk gevormd gedragsdeskundige vindt ze bijscholen op hoog wetenschappelijk niveau een prioriteit. Ze volgde daarom ook meer dan 200 wetenschappelijke bijscholingen, congressen en workshops over diergedrag en -welzijn.
Als gedragsdierenarts werkte ze mee aan volgende projecten: Pup4Life (een project van de Limburgse dierenartsen om eigenaars te begeleiden bij de keuze van een hond en fokker), The Blue Dog project (een project om bijtincidenten bij kinderen te vermijden), video’s voor de Feline Welfare Foundation en opleidingen voor asielmedewerkers en -vrijwilligers. In 2020 werd haar boek over hondengedrag en -welzijn ‘Een vlekkeloos hondenleven’ gepubliceerd.

Ilse Rediers – BehiVet
Pannenstraat 34
3583 PAAL

+32 476 67 96 83
info@behivet.be
www.behivet.be
BEHIVET

overzicht gedragstherapeuten Terug naar overzicht van gedragstherapeuten

 

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.9 / 5. Aantal beoordelingen: 14

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!