...

Hoe kies ik het beste hondenvoer?

Hoe kies ik het beste hondenvoer
5
(2)

Hoe kies ik het beste hondenvoer?

Als je een huisdier hebt, wil je daar natuurlijk ook goed voor zorgen. Heb je een hond, dan heb je nog best een aantal dingen nodig, waarvan voer wel één van de belangrijkste dingen is. Want alleen het beste van het beste is goed genoeg voor jouw hond. Hoe kom je erachter wat het beste hondenvoer is en dan natuurlijk het beste hondenvoer voor jouw hond? Want lang niet al het hondenvoer is geschikt voor alle (soorten) honden. Wij helpen je een handje op weg bij het maken van de juiste keuzes.

Verschillende soorten hondenvoer

Het is bijna net als eten voor mensen; je kunt ook voor honden kiezen uit zoveel verschillende soorten voer, dat het logisch is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Goed om te weten is dat er drie typen hondenvoer te onderscheiden vallen. Je hebt brokken (droogvoer), blik voer (dus feitelijk vlees uit blik) en daarnaast bestaat er ook diepvriesvoeding. Wat voor jouw hond geschikt is, hangt samen met het ras, de mate van activiteit van je hond en natuurlijk ook met je portemonnee. Niet iedereen beschikt over dezelfde financiële middelen. Je kan ook de pech hebben dat je hond niet tegen bepaalde bestanddelen van de gekochte voeding kan en dan moet je opnieuw gaan kijken waar je hond wel tegen kan.  Let er op dat je dit wel volgens een bepaald stappenplan doet en niet van de een op de andere dag!

Toelichting droogvoer

Droogvoer is een andere term voor hondenbrokken. Het hoofdbestanddeel van brokken is vaak een vorm van granen (tarwe, maïs, gerst). Zonder dit kun je namelijk geen brokken maken. Kan je hond niet tegen gluten? Dan bestaan er ook glutenvrije brokken, daarvoor gebruikt men rijst. Voor de energie van je hond wordt een dierlijk eiwit toegevoegd. Hoe hoger het eiwitgehalte in het hondenvoer, hoe beter! Er zit wel degelijk verschil in de kwaliteit van het eiwit. Let hier op! Geef ook nooit zomaar een andere brok tussendoor. Dat kan nadelige gevolgen hebben voor het maagdarmstelsel van je hond. Zoek dus goed uit wat de beste hondenbrokken voor jouw hond zijn!

Toelichting blikvoer

Blikvoer bevat veel vocht en is dus makkelijker te eten dan brokken voor bijvoorbeeld oudere honden. Een hond kan als hij ouder wordt ook meer last krijgen van het gebit. Dan is blikvoer wel zo prettig!

Toelichting diepvriesvoer

Steeds populairder is diepvriesvoer voor honden. Het is met name vleesvoer, maar het is ook mogelijk te kiezen voor een variant met groenten en granen. Het is vaak van hoge(re) kwaliteit en bevat meer voedingsstoffen over het algemeen, maar het heeft ook nadelen. Is het voer eenmaal ontdooid, dan kan het nog twee dagen in de koelkast bewaard blijven maximaal. Mogelijkheden genoeg dus om je hond het beste voer te geven!
Hoe kies ik het beste hondenvoer

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 2

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!