...

Dobermann Sabo bijna gespiest op stalen buis tijdens wandeling

dobermann Sabo gespietst in Nederland
3.7
(3)

Dobermann Sabo levensgevaarlijk verwond door metalen buis

De dobermann Sabo van Femke U. is afgelopen zondag bijna gespiest op een stalen buis tijdens een wandeling. Deze metalen buis met scherpe rand was onzichtbaar door het lange gras aan de Kanaaldijk tussen Maasbracht en Boorn in Echt (Nederland).

Op de Kanaaldijk (Echt) heeft Rijkswaterstaat peilbuizen geplaatst om de waterstand te meten. Deze peilbuizen zijn zo laag geplaatst dat ze niet zichtbaar zijn in het hoge gras. “Onze dobberman Sabo is hier in volle vaart tegen gebotst en vecht momenteel voor zijn leven.”

“Een open gescheurde borstkas en op twee plaatsen een diepe long perforatie.” zegt Femke U, het baasje van Sabo. Hij is in shock bij de ” Dierenkliniek Hoogveld Echt” gebracht waar door het team van dierenartsen een zware operatie werd uitgevoerd om de longen en borst te dichten. Zijn toestand is kritiek…

Deze gevaarlijke metalen buizen met scherpe afsluitklep kan je aantreffen langs de Kanaaldijk tussen Maasbracht en Boorn en zijn levensgevaarlijk voor dieren en wandelaars. Rijkswaterstaat is op de hoogte gebracht en gaat het zo snel als mogelijk aanpakken, de kanaaldijk wordt dagelijks door veel mensen gebruikt.

dobermann Sabo gespietst in NederlandRijkswaterstaat gaat in elk geval al actie ondernemen, gras maaien en eventueel een paal slaan langs de lage peilbuizen!!

Ondertussen gaat het al iets beter met Sabo, de wond verliest erg veel vocht, dit is zorgelijk. Hij is stabiel maar niet buiten levensgevaar. Het is een jonge (4jaar) sportieve gezonde hond. De wond is enorm wat ons heel bang maakt voor infecties. Op dit ogenblik verblijft Sabo nog in de dierenkliniek tot het mogelijk is om hem thuis te verzorgen.

Deel deze bericht en waarschuw je vrienden, buren, kinderen…
Het is ons overkomen en we vreesden voor het leven van onze hond… het mag niet nog iemand overkomen, zegt Femke U.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.7 / 5. Aantal beoordelingen: 3

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!