...

Geen Hond in Amsterdam

Geen Hond in Amsterdam
4.9
(56)

Geen Hond in Amsterdam

Geen Hond in Amsterdam is een prachtige en nieuwe kortfilm met in de hoofdrol de hond Jax, een Husky die tijdens de lockdown door Amsterdam kuiert. De film blikt terug op de lockdown en laat de schoonheid van Amsterdam in een droombeeld zien.

Met “Geen Hond in Amsterdam” willen de makers van deze kortfilm iedereen de schoonheid laten ervaren van Amsterdam en laten realiseren dat volledig teruggaan naar het oude normaal ook niet wenselijk is.

Uniek

Wat de film “Geen Hond in Amsterdam” uniek maakt ? Zo hebben de makers er bewust voor gekozen om in de lege straten voortdurend een onderwerp te plaatsen, namelijk de hond Jax. Net zoals het concept, dat de stilte pas echt opvalt als je in de plaats van helemaal niks, juist het geluid van een kerkklok of krekels in de verte begint te horen. Idem met het beeld, een lege straat met werkelijk helemaal niets voelt op de een of andere manier minder leeg wanneer je er één hond ziet rondlopen.

Juist door dat ene element toe te voegen krijgt de hele film iets onwerkelijks en unheimisch. Dit wordt versterkt door de dromerige muziek, die echt in een wisselwerking met het maken van de film tot stand is gekomen.

Beide disciplines hebben elkaar voortdurend geïnspireerd en verder gedreven in het maakproces. Naast de dromerige sfeer van de verlaten straten, wilden de makers van de film “vertrouwen” uit laten stralen. Vandaar ook deze mooie hond, want voor veel mensen staat een hond voor vertrouwen.

Op het einde van de film zie je de overgang naar het nu: de wereld gaat weer open. Maar in de beelden van de wereld nu, laten we Amsterdam zien zoals we dat graag zouden zien. Voetgangers, fietsers, gezelligheid. En niet terug naar de gehaastheid van voor de lockdown.

De kortfilm “Geen Hond in Amsterdam” is gesubsidieerd door het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Bij het filmen waren makers van deze film voortdurend met zijn vieren op stap: regisseur Lucas Camps, cameraman Danny Noordanus, componist Robbert Schep en zijn trouwe hond Jax.

Credits:
De hond: Jax
Regie, montage, tweede camera: Lucas Camps
Componist, zang, gitaar, animal handler: Robbert Schep
Director of photography: Danny Noordanus
Music producer, piano, basgitaar: Fer Kitzen
Viool, backing vocals: Jennifer Heuijerjans
Colorist: Max Vonk
Originele soundtrack door Like City Lights Receding

Geen Hond in Amsterdam kortfilm

Biografie:

Lucas Camps
Lucas is regisseur en heeft als doel om zo veel mogelijk mensen te laten lachen en te ontroeren met zijn films en series.
Voordat hij regisseerde, werkte Lucas als productieleider en regieassistent op diverse grote film- en televisiesets. In 2015 en 2016 regisseerde hij de korte films ‘Groen’, ‘Glimp’ en ‘Sprokkelhout’ die allen meerdere prijzen wonnen op (inter)nationale festivals. In 2018 maakt hij de pilot ‘Spuit Elf’ voor NPO 3Lab. Van 2017 tot 2019 werkte Lucas als regisseur bij de succesvolle jeugdserie ‘SpangaS’. Momenteel werkt hij aan een nieuwe korte fictiefilm en is hij bezig nieuwe formats te ontwikkelen. www.lucascamps.nl

Robbert Schep
Robbert is technologie ondernemer bij Smartup Zero en singer-songwriter bij Like City Lights Receding (LCLR). Zowel op het gebied van technologie als muziek wil hij nieuwe producten maken die de dagelijkse realiteit van mensen verbeteren. In 2013 startte hij zijn bedrijf RS New Media Concepts waarmee hij zich richt op apps die mensen ‘verbinden met de echte wereld, in plaats van de digitale wereld’. Begin 2019 lanceerde hij met zijn band LCLR zijn eerste EP genaamd ‘Newborn’. Op dit moment is Robbert met Smartup Zero verwikkelt in het maken van een platform voor Amsterdamse burgers, ondernemers en de gemeente om samen om te gaan met de snel-veranderende Corona-maatregelen in hun stad. Beelden uit de film zijn ook te zien op die website. www.smartupzero.org

© 2020 – Lucas Camps Producties

Geen Hond in Amsterdam kortfilm

Geen Hond in Amsterdam - Kortfilm

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.9 / 5. Aantal beoordelingen: 56

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!