...

Leer je hond zit, sta en af

leer-je-hond-zitten
4
(1)

Basis oefeningen

Leer uw pup de commando’s zit, sta en af

Het is erg handig om uw hond op commando te kunnen laten zitten, staan of te gaan liggen. Niet alleen voor thuis, maar bijvoorbeeld ook bij de dierenarts, een rit in de auto, of tijdens de verzorging van uw hond. Het is vrij eenvoudig om uw hond deze drie commando’s aan te leren. Oefen 1 onderdeel per keer. Om verwarring te voorkomen. We beginnen met de oefening ‘zitten’

Leren zitten

Stop iets lekkers in uw hand en laat het de hond zien. Houd dit tegen zijn neus. Laat de hond eraan ruiken en beweeg uw hand langzaam omhoog, boven zijn kop. Als u uw hand stil houdt boven zijn kop, zal hij het makkelijker vinden om te gaan zitten.

Beloon de pup meteen als zijn achterwerk de grond raakt. Vergeet niet het commando ‘zit’ mee te geven, wanneer hij gaat zitten.

Leren staan

Om deze oefening uit te kunnen voeren, moet uw pup eerst gaan zitten. Houdt iets lekkers voor de neus van uw pup. Laat uw hond eraan snuffellen en beweeg het langzaam bij hem vandaan.

Op het moment dat hij er niet meer bij kan, zal de hond gaan staan. Houd uw hand op dat moment stil en geef het aan hem.

Leren liggen

Deze oefening is het makkelijkst wanneer uw pup zit. Als de hond eenmaal op deze manier kan gaan liggen, kunt u ook de hond in 1 keer af laten gaan.

Houd de beloning voor de neus van uw zittende pup. Beweeg uw hand (met het lekkers) langzaam naar beneden.

Houdt de beloning tussen zijn poten en wacht tot hij gaat liggen. Geef de pup gelijk de beloning.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!