...

Alleen leren thuis blijven

alleen-blijven
4.4
(8)

Sommige pups kunnen moeilijk alleen blijven

Basis oefeningen

Leer uw pup of hond op een goede manier alleen in huis te blijven.

Een hond is van nature een roedeldier. Veel honden zijn bang om alleen te worden gelaten en vertonen dan ongewenst gedrag. Het is belangrijk om uw pup van jongs af aan geleidelijk te leren omgaan met de onaangename gevoelens die afzondering teweegbrengt. Leer anders omgaan met je hond.

Er komt een keer een moment dat u even niet thuis bent om op uw hond te kunnen passen. Een pup kan gemakkelijk leren accepteren dat hij alleen wordt gelaten. Hoe eerder u hiermee begint hoe sneller en gemakkelijker de hond het leert.

Begin pas met het ‘alleen leren zijn’ wanneer de pup zich op zijn gemak voelt en de weg in huis kent. Als de pup moe is kunt u hem zo nu en dan een paar minuten in een andere kamer laten. Geef hem een dekentje waar hij op kan liggen. Doe na een paar minuten de deur weer open en laat hem als hij dat wil naar buiten komen. Beloon de hond voor goed gedrag. Herhaal deze oefening gedurende een aantal weken, laat hem geleidelijk langer alleen.

Wordt de pup op een gegeven moment bang en gaat hij blaffen of aan de deur krabben, kort de tijd dan in. Als de hond in een bepaalde ruimte alleen kan zijn, laat hem dan ook wennen in andere kamers.

Kan de pup in meerdere kamers langer dan een uur alleen zijn, herhaal dan de hele procedure, maar verlaat deze keer ook daadwerkelijk de woning. Doordat de hond geleerd heeft om alleen te zijn in een kamer, leert hij het in dit stadium sneller. U kunt deze oefening ook herhalen met je puppie in de auto.

Tips:

vinkGeef de hond iets lekkers om op te kauwen
vinkOefen elke dag
vinkLaat uw pup eerst heel even alleen en werk langzaam toe naar langere periodes

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.4 / 5. Aantal beoordelingen: 8

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!