...

Een verstopt speeltje zoeken

speeltje-zoeken
2.3
(4)

Laat je hond een verstopt speeltje zoeken en nadien aanbrengen of apporteren

Een verstopt speeltje zoeken

 

Zodra uw pup het leuk vind om te apporteren, kunt u hem gaan leren om speeltjes te zoeken. Op het moment dat uw pup deze vaardigheid onder de knie heeft, kunt u hem overal in huis voorwerpen laten zoeken. Dit is een leuke uitdaging voor uw hond, hij is geestelijk druk bezig en hij raakt overtollige energie kwijt. Kortom een nieuwe hond in huis.

Stap 1
Laat uw pup zitten. Vervolgens moet de pup kijken hoe iemand anders zijn favoriete speeltje verstopt onder een deken of kleed. Om te beginnen is het verstandig om een deel van het speeltje onbedekt te laten, zodat de pup het kan zien.

Stap 2
Wijs naar het speeltje en laat het hem apporteren.

Stap 3
Beloond de pup en speel even met hem als hij het speeltje terugbrengt, zodat de pup weet dat hij goed bezig is.

Stap 4
Herhaal de vorige stap (stap 3) een aantal keren, zodat de pup goed begrijpt wat er van hem verwacht wordt. Als de pup dit een aantal keer gedaan heeft, kunt u het speeltje helemaal onder de deken verstoppen, zodat hij er echt naar moet zoeken.

Stap 5
Vind de pup het speeltje en brengt hij het terug, beloon hem uitbundig, door er samen mee te spelen.

Tips:

vinkZorg ervoor dat de pup het speeltje vind, als u denkt dat de pup er zijn best doet en het niet kan vinden, dan mag u hem best helpen.
vinkVind uw pup eten leuker dan een speeltje, dan kunt u zijn motivatie verhogen door een speeltje te verstoppen waar eten in zit.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 2.3 / 5. Aantal beoordelingen: 4

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!