...

Leren lopen met een slappe lijn

leren lopen aan een losse lijn
4.5
(2)

Aan de riem lopen op de juiste manier

Overige oefeningen

Leer uw hond aan een slappe riem lopen.

Iedereen heeft het weleens gezien. Een eigenaar die met zijn hond aan het wandelen is, of eigenlijk een hond die met de eigenaar ervandoor gaat. Een hond die goed, zonder trekken, aan de lijn loopt is een veel leukere wandelgenoot.

Het is niet moeilijk om uw pup te leren dat hij niet mag trekken, maar u moet wel consequent en volhardend zijn. Heeft u meerdere gezinsleden die met de hond wandelen, dan moet iedereen hieraan meedoen.

Voordat u de pup afleert om te trekken, moet u hem eerst naast u leren lopen (te volgen). Kies een bepaalde kant waar de hond mag lopen (links of rechts van u).

Zorg ervoor dat de pup naast u gaat staan en beloon hem hiervoor. Blijf stilstaan met je hond en houd het uiteinde van de riem als een anker tegen uw lichaam, zodat hij er niet vandoor kan gaan.

Vraag aandacht

Zeg de naam van uw hond, zodat u zijn aandacht krijgt. Laat hem een beloning zien, en houd deze hoog, zodat hij niet tegen u opspringt zodra u naar voren loopt.

Laat uw pup met u meelopen en zich concentreren op de beloning; stop na 1 of 2 stappen, prijs hem en geef hem de beloning terwijl u stilstaat. Herhaal dit en verhoog gedurende een aantal sessies het aantal stappen. Heeft de pup dit onder de knie, en weet hij dat hij wordt beloond als hij naast u loopt, moet hij leren dat u stil blijft staan als hij trekt.

Zodra hij dit doorheeft, zal hij proberen de riem slap te laten hangen, zodat hij door kan lopen. Het is niet moeilijk om aan te leren, maar u moet altijd zeer consequent zijn en elke keer stil blijven staan wanneer uw puppy trekt.

1. Oefen op een plek waar geen afleiding is.
2. Trekt de hond aan de lijn, stop direct.
3. Roep uw hond naast u.
4. Beloon hem voordat u verder loopt (omdat hij netjes bij u komt) en beloon hem ook als hij de riem slap houdt.

Tips:

vinkHeeft u een erg drukke pup, maak hem dan voor een wandeling een beetje moe, door een paar minuten lang energieke spelletjes met hem te spelen. Zodat hij wat extra energie kwijt raakt.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.5 / 5. Aantal beoordelingen: 2

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!