...

Tips om je interieur af te stemmen op je hond

Tips om je interieur af te stemmen op je hond
5
(87)

Tips om je interieur af te stemmen op je hond

Je neemt een hond in huis, maar na de eerste dag is je lamp al kapot omdat de hond er tegenaan is gelopen. Heel frustrerend en voor iedereen wel herkenbaar. In dit artikel tips om je interieur af te stemmen op je hond.

Stel apparaten veilig

Je hebt net je puppy in huis genomen. Gefeliciteerd! Maar ze zijn vaak nog erg druk en moeten wennen aan jou en je huis. Ze gaan dus alle plekjes bekijken en kunnen knagen aan draden en je apparaten van tafel of de bank gooien. Berg deze dus op! Geef je puppy ook gelijk zijn eigen plekje en dekentje. Op die manier kan hij zijn eigen geur verspreiden en herkennen. Dat is voor een hond erg waardevol. Hij/zij kan zich daar ook lekker terugtrekken. Probeer je puppy aan het begin van het weekend op te halen uit een nest. Dan kan je het hele weekend nog aan elkaar wennen. Zorg voor een goede voorbereiding door een aantal accessoires ruim voor tijd in huis te hebben. Dan hebben we het niet over bijvoorbeeld de voeding, die uiteraard ook erg belangrijk is, maar ook de voerbak en de waterbak, speeltjes enzovoorts.

Zorg voor robuuste meubels

Zoals eerder gezegd kunnen honden vaak speels zijn. Zorg daarom voor meubels die tegen een stootje kunnen. Meubels met een industrieel uiterlijk zijn hiervoor zeer geschikt. Kies voor stabiele tafels met vier poten of met een zware of brede basis. Ook lichte tafel- en vloerlampen lopen het risico om te vallen als je huisdier onrustig en speels is. Industriële meubels zijn erg robuust en staan stevig op de grond en op kasten en/of tafels. Het geheel ziet er vaak rauw uit, mede dankzij de onafgewerkte elementen. Je ziet namelijk vaak waterleidingen en buizen die niet weggewerkt zijn. Ook bijvoorbeeld een bakstenen muur komt vaak terug in woningen met een industriële interieurstijl. Qua kleur wordt er vooral gebruik gemaakt van bruin, wit, zwart en grijs. Ga bijvoorbeeld voor een tafellamp industrieel, een industriële vloerlamp of industriële hanglamp.

Koop speeltjes voor je hond

Een hond is vrij actief en moet zijn energie kwijt kunnen. Je gaat vast meerdere keren per dag met je hond wandelen, maar in huis zijn speeltjes belangrijk. Het geeft de hond een reden om niet aan je dure meubels te gaan zitten. Let op hoe je hond zich met een speeltje gedraagt. Er zijn honden die knuffels leuk vinden, maar andere honden hebben die zo maar stuk. Het kan dan gevaarlijk voor de hond zijn. Er kunnen stukken uit het speeltje in zijn of haar maag verdwijnen of in de keel blijven steken. Er zijn hondenspeeltjes die verteerbaar zijn. Een voorbeeld hiervan is een geperst bot van buffelhuid. Vaak zijn de verteerbare speeltjes ook goed voor het gebit van je hond.

Je weet nu hoe je je interieur kan afstemmen voor je hond en hoe je hem/haar afleiding geeft om niet aan je meubels te gaan zitten of iets om te stoten. Op die manier heb jij meer plezier met je hond en het dier met jou.

Tips om je interieur af te stemmen op je hond

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 87

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!