...

Waarom eet een hond gras?

waarom eet een hond gras Depositphotos_51511925_S
5
(571)

Waarom eet een hond gras?

Sommige mensen geloven dat als een hond elke dag gras eet tijdens zijn wandeling, er iets mis is. Maar is dit waar? Eigenlijk kan het normaal zijn dat een hond of puppy gras eet. Er zijn veel redenen waarom een ​​hond gras zou kunnen eten, en sommige van deze redenen kunnen gevaarlijk zijn. Hier zijn een paar redenen, en wat de risico’s zijn.

Waarom eet een hond actief gras?

Honden die gras, stenen of aarde eten, hebben veel hondenbezitters eerder gezien. Sommige honden doen dit omdat ze niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen, zich dominant gaan gedragen of omdat ze zich ziek voelen.

Sommige honden eten gras en geven dan over. Slechts enkelen doen dit na het eten van plantaardig materiaal, blijkt uit studies. Geruchten dat de hond dit doet om te braken zijn waar.

Onvoldoende water

Honden die geen water hebben, kunnen erg dorstig worden. Honden krijgen dorst, net als mensen. Als ze uitgedroogd zijn, kan het eten van gras helpen om hun waterpeil in evenwicht te brengen. Zorg ervoor dat uw hond altijd toegang heeft tot water (neem een ​​waterfles mee tijdens wandelingen, vooral in de warmere maanden). Planten bevatten veel water, dus als je hond dorst heeft, kan het zijn dat hij gras eet.

Vreemd voorwerp in zijn maag

Als een hond iets heeft gegeten wat hij niet had mogen eten, reageren ze vaak instinctief. Als ze iets vreemds hebben ingeslikt, zoals gras, zullen ze proberen met gras het vreemde voorwerp te omhullen, zodat het beter door hun lichaam kan worden getransporteerd, en hopelijk verwijderen zonder schade aan te richten.

Als iemand iets vreemds heeft ingeslikt, wordt soms zuurkool als behandeling gebruikt. Het heeft een soortgelijk effect als gras.

Een hond eet gras uit Verveling

Zelfs eet je hond gras als hij zicht wel eens verveelt. Tijdens een dagelijkse wandeling kan hij stoppen en beginnen te ruiken en te kauwen op gras.

Honden hebben geen tijd om zich te vervelen, ze hebben te veel verschillende sporten om te spelen nu hun baas hen kennis heeft laten maken met verschillende soorten hondenspelletjes. Als een hond gras eet, is dat meestal omdat hij zich verveelt.

Uit verveling eten van gras

Als u meer verandering in uw leven en dat van uw hond wilt brengen, probeer dan verschillende soorten hondensporten met uw huisdier. Je hond zal zich niet meer vervelen, ze heeft gewoon geen tijd. Als een hond gras eet, is dat meestal uit verveling.

Wanneer een hond gestrest is, kan hij af en toe gras gaan eten. Het eten van gras kan de lage bloedsuikerspiegel van de hond verhogen en kan ook helpen bij de aanmaak van endorfines (gelukshormonen).

Problemen met de spijsvertering

Van honden is bekend dat ze kledingstoffen en harde botten eten. Deze producten zijn voor de hond moeilijker te verteren dan normaal nat- of droogvoer. Daarom zal de hond na het eten van deze harde dingen vaak gras gaan eten om de botten en wol te helpen verteren. Als uw huisdier brandend maagzuur heeft, kan hij veel gras eten. Het kruid dat hij zou eten reguleert het maagzuurgehalte, wat zou helpen bij het verminderen van brandend maagzuur bij honden.

waarom-eet-mijn-hond-gras-3047873_1280

Levensgevaarlijk: wanneer is gras eten gevaarlijk voor honden?

De wolf is de voorouder van alle honden en eet regelmatig gras. Hoewel sommige honden thuis geen gras mogen eten, suggereert hun genetische samenstelling dat ze het regelmatig zouden hebben gegeten. Sommige honden worden zelfs geboren met een voorkeur om gras te eten, of ontwikkelen er al op jonge leeftijd een smaak voor.

Honden eten van nature gras en mogen niet worden gestopt als ze dat doen. Het belangrijkste is dat de hond niet mag worden voortgetrokken tijdens het eten van gras.

Honden die gras eten: drie gevaren

Mogen honden gras buiten eten? Slechts in zeldzame gevallen kan het eten van gras schadelijk zijn voor uw hond. U moet uw hond echter zeker stoppen met het eten van gras als:

Gevaar voor vergiftiging

Doe voorzichtig. Veel boeren voegen meststoffen, herbiciden of pesticiden toe aan gebruikte weiden of velden, zoals maïsvelden. Als uw hond de plantendelen die daar groeien, binnenkrijgt, kan hij ernstig worden vergiftigd. Sommige planten zijn giftig voor honden en produceren ook gifstoffen. De eerste tekenen van vergiftiging bij honden zijn ernstige speekselvloed en braken.

Darmobstructie

Ook de consumptie van groenten speelt een beslissende rol. Maak je geen zorgen als je hond maar een paar grassprietjes eet. Als een hond echter binnen enkele seconden een berg gras of zelfs aarde van de grond trekt en deze opeet, is er gevaar. In het ergste geval kan een grote hoeveelheid gras in de maag leiden tot een gevaarlijke darmblokkade (darmobstructie).

Blessures

Niet alle grassen zijn gelijk gemaakt. Terwijl sommige grassen kort en zacht van structuur zijn, zijn andere scherp en hard. Honden mogen geen harde grassoorten eten omdat de scherpe randen de gevoelige slijmvliezen in de maag of darmen kunnen beschadigen.

Ook kunnen honden stikken in harde grassprieten, die ook in de keel kunnen blijven steken en ademen bemoeilijken. Als uw hond ademhalingsproblemen heeft en u krijgt een vastzittend grassprietje niet uit zijn bek, bel dan zeker uw dierenarts!

Kan een hond gras verteren ?

Honden zijn geen pure carnivoren (roofdieren) maar eten vooral dierlijk voedsel. Ze verteren groenten over het algemeen goed, zoals wortelen of komkommers.

Honden hebben soms problemen met gras dat vast komt te zitten, en soms worden hele stukken gras in hun ontlasting gevonden. Het gras wordt niet volledig verteerd in de maag, dus de ontlasting kan kleine stukjes slijm bevatten, samen met hele grassprieten.

Conclusie: moeten we dan ingrijpen als de hond gras eet?

Ten slotte moet u onthouden dat als uw huisdier gras eet als vermaak, dit niet altijd een slecht teken is. Honden eten voornamelijk gras als vorm van recreatie of om de spijsvertering te stimuleren.

Als uw hond echter gestrest lijkt tijdens het grazen, probeert veel gras te eten of tekenen van pijn vertoont, zou dit een waarschuwingssignaal moeten zijn. In dit geval kunt u het beste een dierenarts raadplegen.

U kunt ook goed hondenvoedingsadvies inwinnen als u niet zeker weet of uw hond voldoende voedingsstoffen uit het voer haalt.

Tip ! Misschien is dit ook interessant voor u : Help mijn hond eet poep

waarom eet een hond gras Depositphotos_567745034_XL

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 571

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!