...

Vragen dierenasielen woekerprijzen

dierenasiel
3
(3)

Vragen dierenasielen woekerprijzen voor afstand of adoptie van een hond ?

De opvang en verzorging van dieren in een asiel kosten handen vol geld. Het zijn niet alleen de (meestal) vrijwilligers die gratis of tegen een kleine vergoeding het werk verrichten, het zijn ook de andere kosten zoals de huisvesting, water, elektriciteit, telefoon enz.. die hoog oplopen. Hierbij komen ook de hondenkennels, mandjes, speelgoed en andere werkingskosten…

Dierenasielen hebben ook meer kosten aan hondjes die niet onmiddellijk een baasje vinden, hondjes die soms maanden verblijven in het asiel wegens een operatie, honden die soms minder geschikt zijn voor gezinnen met kinderen, hondjes die niemand wil wegens hun leeftijd enz… Grote hondenrassen vormen het grootste probleem omdat niet iedere woning is geschikt voor een grote loebas .

Vaak reageren kandidaat-adoptanten verbaasd wanneer ze te horen krijgen dat aan hun goede daad (het adopteren van een dier uit het asiel), een prijskaartje vast hangt.

Dierenasielen mogen volgens de Belgische wet generlei gewin bejagen, noch voor haarzelf, noch voor haar organen, noch voor haar leden als zodanig. Toch is bij afstand of adoptie van een huisdier een kleine kost verbonden. De prijzen bij afstand of adoptie van een hond, kat of ander dier zijn niet wettelijk vastgelegd. Ieder asiel vraagt een (meestal) vooropgestelde vergoeding om een deel van hun kosten te dekken. Deze rest van de kosten worden meestal opgevangen door subsidies van steden en gemeenten, eetfestijnen, giften van dierenvrienden en inzamelacties bij dierenspeciaalzaken.

Woekerprijs voor een adoptie ?

De prijs voor afstand of adoptie is niet overal gelijk, dit bepalen dierenasielen zelf. Let wel op er zijn dierenasielen waar de prijzen de pan uitswingen. Zo kwamen we onlangs nog te weten dat een dierenasiel verschillende in beslag genomen chihuahua’s verkocht aan broodfokprijzen (500 euro) + verplichte sterilisatie binnen het jaar (+/- 150 euro).

De vraagprijs voor een adoptiehond

De adoptieprijs wordt onder andere gebruikt om een deel van de kosten te vergoeden voor de dagelijkse verzorging van dieren in het asiel. In de adoptieprijs zitten ook de kosten van de dierenarts, is de hond ingeënt, ontwormd, gechipt en een vaccin tegen kennelhoest, in sommige gevallen zal dit extra in rekening gebracht worden.

Deze prijzen zijn afkomstig die we vonden op de website van dierenasielen (18/12/2016). Voor een lijst van alle dierenasielen in België of dierenasielen in Nederland surf naar www.dogicat.be (dierenasielen kunnen zich gratis registeren)

België

Dierenasiel Gentwebsite
De adoptieprijs voor een hond bedraagt 130€

Dierenasiel Ieperwebsite
De adoptieprijs is in functie van de leeftijd van de hond en het ras. De adoptieprijs varieert tussen de 90 en 120 euro

Het Blauwe Kruis Roeselarewebsite
Hond (0 tot 6 maand) prijs volgens ras, leeftijd en omstandigheden van opname
Hond (6 maand tot 1 jaar) € 200,00
Hond (1 jaar tot 5 jaar) € 150,00
Hond (Vanaf 6 jaar) € 100,00
Indien een hond gesteriliseerd of gecastreerd is komt er 75 euro bij op de adoptieprijs voor een kleine hond en 100 euro voor een grote hond.

Nederland

Dierenasiel De Swinge
Hond (0 tot 1 jaar) € 250,00
Hond (1 tot 3 jaar) € 200,00
Hond (3 tot 10 jaar) € 150,00
Hond (Vanaf 10 jaar) € 75,00

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3 / 5. Aantal beoordelingen: 3

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!