...

VZW Puppy Rescue Belgie

puppy rescue belgie
3.5
(8)

VZW Puppy Rescue België… Wie zijn ze, wat doen ze.

Enkele weken geleden trok de VZW Puppy Rescue België onze aandacht ivm een zwarte labrador die in Servië uit een auto gegooid was omdat de eigenaar er vanaf wou. “Baasje”, omdat we het nog beleefd willen houden.

Zo wilden we meer te weten komen over de VZW die zich inzet voor Servische asielhonden. We contacteerden Daphné om haar aan de tand te voelen. Iedereen kan een vzw oprichten voor hulp aan dieren, veel blabla en de dieren blijven in de kou staan. Bij dit contact hadden we direct een goed gevoel. Deze mensen weten waar ze mee bezig zijn. Ze proberen een tandje bij te steken om het dierenleed te verzachten. Toch blijft het voorlopig dweilen met de kraan open, maar alle beetjes helpen. Geef alle dieren een beter leven op deze wereld.

De vzw Puppy Rescue België werkt samen met asielen in Servië

In het hoofdasiel zitten meer dan 200 honden in omstandigheden die heel basic zijn, een ren en een hondenhok. Weinig of geen beschutting tegen regen of sneeuw. “In de loop der jaren hebben we samen met nog enkele organisaties kunnen waarmaken dat er grote houten paletten werden gelegd waar kiezeltjes rond liggen zodat de honden niet tot aan hun knieën in de modder staan.”

“We hebben een grote inzameling gedaan om waterdichte kussens te kunnen aankopen en elk jaar leggen we ook stro in de hokken tegen de enorme vriestemperaturen van -20 graden. Elk jaar vallen de honden bij bosjes neer en moeten we in spoed een opvang vinden omdat ze de kou niet aankunnen.” zegt Daphné. “Met het geld dat we krijgen via giften kopen we ook extra warme soep aan, vlees, vetten en kwalitatievere brokken zodat de honden extra aansterken.”

Het asiel

Er is geen elektriciteit in het asiel, alsook geen warm water, wat wil zeggen dat in de winter het water voor de honden na 10 minuten terug is bevroren. Zo komt het dat de honden veel te weinig vocht binnenkrijgen.

Kosten

Maandelijks is er een totaalbedrag nodig van ongeveer de 4500 euro om voeding aan te kopen voor de honden, de asielmedewerkers te betalen en de huur van de grond.
Buiten deze vaste kosten zijn er uiteraard dagelijks medische kosten, honden die ziek worden, zich verwonden, sterilisatie en castratie van de honden, operaties, ontvlooien, ontwormen, puppys die gedropt worden en meestal ook ziek zijn. “Elke dag zijn er nieuwe slachtoffers, het stopt gewoon niet. Uiteraard kunnen wij dit maandelijks niet financieren, maar samen met onze collega’s proberen we er het beste van te maken en te helpen waar we kunnen.”

Adoptie

“Ook richten wij ons vooral op adoptie van honden, mensen reserveren een hond die we nadien naar België laten overkomen. Al deze honden zijn volledig in orde met hun vaccinaties, het paspoort, ze krijgen een chip en zijn gesteriliseerd. Wij werken ook met opvanggezinnen, deze mensen vangen een hondje op tot het beestje een definitieve thuis heeft gevonden. Mensen die geen hondje kunnen adopteren maar toch willen helpen kunnen maandelijks een kleine bijdrage storten als steun of eventueel meter/peter worden van een hond.”

Je kan de VZW Puppy Rescue België volgen op www.puppyrescuebelgie.be

puppyrescuebelgie

Foto www.puppyrescuebelgie.be

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.5 / 5. Aantal beoordelingen: 8

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!