...

Een hond adopteren

Slowaakse Tchouvatch
4.8
(16)

Een hond adopteren

Waarom een hond adopteren !! Toch verdienen deze honden allemaal een plaatsje in een goed gezin. Oudere adoptie honden kan je alles perfect aanleren zoals een puppy.

Een vraagje…, op welke leeftijd vertel ik mijn hond dat hij geadopteerd is ? We kunnen er eens mee lachen, maar het antwoord is simpel. Een hond moet je niet uitleggen dat hij geadopteerd is. Die hond begrijpt heel goed hoe de vork aan de steel zit. Je merkt dit onmiddellijk aan de liefde en vriendschap die je krijgt van dit hondje na adoptie.

Waarom een hond adopteren…

Een hond adopteren, maar waarom ? Adoptie honden willen ook genegenheid, net als iedere andere gezinshond. Als je graag een hond wil, dan kun je naar het asiel of je kunt naar een fokker. In het asiel zitten heel veel honden die een eigenaar zoeken. De meeste adoptie honden in een asiel zijn meestal honden die zijn afgestaan door hun vroegere eigenaar. Meestal zijn het schatten van adoptie honden, maar komen in een asiel terecht omdat de eigenaar plots is ziek geworden, overleden, een verhuis naar het buitenland, allergie in het huisgezin, ga zo maar door, er belanden meer honden in een hondenasiel dan je zou denken.

Toch verdienen deze honden allemaal een plaatsje in een goed gezin. Oudere adoptie honden kan je perfect alles aanleren. Juist hebben sommige mensen geen geduld en denken dat het hondje op een week alles begrijpt en doet wat de eigenaar vraagt. Dat is zeker niet het geval. Een ouder hondje heeft evenveel tijd nodig dan een puppy om alles opnieuw te leren (en sommige dingen af te leren). Dus geef een ouder hondje ook zijn tijd dat hij nodig heeft om alles te begrijpen. Volg eventueel een puppycursus.

Zindelijkheid

Als je een hond wil adopteren zijn er soms vragen over de zindelijkheid van de hond. Betreft zindelijkheid bij een adoptiehond…, stel…, je komt in een vreemd huis en je kan niemand vragen waar de wc is, dan moet je ook op zoek. Dat is met een adoptiehondje ook het geval. Meestal waren deze adoptiehonden wel zindelijk, maar door de nieuwe omgeving en het onwennigheidsgevoel van het hondje, vraagt dit tijd voor het diertje om alles opnieuw te onderzoeken. Een pup plast ook wel in huis als je hem niet op tijd uitlaat. Oudere hondjes die uit een kwekerij of broodfok komen hebben meestal geen zindelijkheid leren kennen. Dus deze honden vragen wat meer geduld, maar ze zijn het wel waard! Heel hun leven in een hok om pups te verwekken, deze honden moet je wat krediet geven.

Een pup plast ook wel in huis als je hem niet tijdig uitlaat.

Adopteer een hond via een dierenasiel, die helpen je goed op weg. Oudere hondjes die uit een kwekerij of broodfok komen hebben meestal geen zindelijkheid leren kennen. Dus deze honden vragen wat meer geduld, maar ze zijn het wel waard! Heel hun leven in een hok om pups te verwekken!!! Deze honden moet je wat krediet geven. Een hond of puppy zindelijk maken is niet zo moeilijk met deze tips “hoe je hond zindelijk maken“.

Een hond adopteren uit het buitenland

Je kan ook een hond adopteren uit het buitenland. Er zijn namelijk verschillende instanties waar je een hond kunt adopteren. Het zijn dan honden die bijvoorbeeld op straat leefden. Het kan ook zijn dat deze honden mishandeld en of verwaarloosd waren. Het verleden van de honden is niet altijd duidelijk en vaak ook niet te achterhalen. Daarom kan het opvoeden van een adoptie hond uit het buitenland meer tijd in beslag nemen.

De honden kunnen bang zijn, maar ook ondervoed zijn. Sommige van deze honden zijn bang voor een fiets, een auto en soms zelfs ook voor mensen. Het is daarom heel belangrijk dat de juiste hond in het gepaste gezin komt. Als het niet bekend is of de hond met kinderen, of met andere honden overweg kan, is het niet verstandig om de hond in  gezinnen te plaatsen met kinderen of andere huisdieren. Het is belangrijk dat de hond naar een gezin kan waar hij kan blijven en waar hij nadien niet weer verplaatst moet worden.

Adoptiehonden hebben een hele rugzak mee

Adoptie honden hebben behoefte aan structuur, een fijne thuis en wat vastigheid. Voordat de adoptie honden bij je zijn, hebben deze dieren al veel doorgemaakt. Ze hebben tijdelijk in de opvang gezeten om te zorgen dat ze nagekeken werden door een dierenarts, ze krijgen entingen, dan wordt er naar het karakter gekeken en kan er gekeken worden of de hond klaar is voor transport, wat vaak met auto of vliegtuig gaat. Dit neemt weken en soms maanden in beslag, maar het is voor een hond dus al heel veel bagage wat hij meeneemt naar zijn nieuwe gezin.

Honden adopteren, waarom?

Een hond adopteren is dankbaar, je krijgt er veel liefde en aandacht voor terug. Je kunt een mooie band opbouwen, echt een maatje voor het leven. Het is belangrijk dat je duidelijk en lief bent naar de hond. Het vertrouwen is het belangrijkste!! Dat is het eerste waar je samen aan moet werken. Je kunt namelijk pas echt wat moois met je hond bereiken als je elkaar begrijpt. Als je elkaar kunt vertrouwen, dan weet jij wat je aan je hond hebt en jouw hond weet wat hij aan jou heeft. Sommige honden hechten zich snel, bij andere honden zal het even duren. Het ligt er ook aan wat de adoptie hond heeft meegemaakt.

Er zijn honden die altijd op straat hebben geleefd, zelfstandig zijn want ze zijn de vrijheid gewend. Er zijn ook honden die vastgebonden of in een kennel hebben gezeten. Het wandelen aan de riem zelfs niet kennen. Deze honden zullen meer aan mensen moeten wennen. Het is daarom altijd even aftasten met wat voor hond je te maken hebt en te ontdekken wat je de hond het beste kunt leren. Sommige honden leren snel met voer en hondensnoepjes, andere honden leren juist door stemgebruik en een aai.

Mogelijkheden honden adopteren

Adopteer een hond via een organisatie zoals Vzw Puppy Rescue. Zij hebben bepaalde regels en komen bijvoorbeeld bij je thuis kijken of je de mogelijkheden hebt om de hond op te vangen. Zelf dien je financieel te kijken wat er mogelijk is en of je het op kunt brengen om voor de hond te zorgen. Het is belangrijk dat je de honden goed kunt opvangen. Liefde en aandacht… dat is wat de honden nodig hebben, maar financieel is ook van belang, denk aan voeding, enten, etc. Een hond dient gezond te zijn en je hebt als nieuwe eigenaar een verantwoordelijkheid. Zorg dat je samen met je hond gaat genieten en neem contact op met een betreffende organisatie als jij graag een hond wil adopteren.

hond adopteren - Een vraagje, op welke leeftijd vertel ik mijn hond dat hij geadopteerd is ?

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.8 / 5. Aantal beoordelingen: 16

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!