...

Australian shepherd Tess ter herplaatsing aangeboden

Australian shepherd Rescue Fund tess

Australian shepherd Rescue Fund tess

3.4
(15)

Australian shepherd Tess ter herplaatsing aangeboden

Tess is een Australian shepherd ter herplaatsing aangeboden sinds september 2019. Ze is een intacte black bi( Black and tan) teef met natural bob ( korte staart) en ondertussen ruim vier en een half jaar oud.

Deze Australian shepherd is opgegroeid op een boerderij met minicamping, dus ze is daardoor veel buiten. De eigenaren hebben meerdere cursussen met haar gedaan waaronder obedience en schapendrijven. De dieren op de boerderij zijn geen probleem voor haar waaronder katten, schapen, paarden en pluimvee.

Wie is Tess de Australian shepherd

Tess is een prachtige meid die een kinderloos gezin zoekt in een rustige omgeving met niet teveel prikkels van kinderen. Het perfecte gezin is een echtpaar die geen kinderwens hebben en niet regelmatig kleine kinderen in huis hebben. Kennis van dit hondenras “Australian shepherd” en van honden in het algemeen is een voordeel. Tess zoekt een nieuwe eigenaar die goed kan omgaan met honden en graag in de buitenlucht vertoeft. Wandelen en sporten is geen probleem voor Tess.

Aandacht

Tess is op zoek naar een plekje waar ze de aandacht niet hoeft te delen met andere honden, waar geen kinderen in huis wonen of regelmatig komen en waar ze lange wandelingen kan maken of kan sporten zolang er maar rekening gehouden wordt met het feit dat ze geen andere honden ( in ieder geval teven ) in haar omgeving duldt. Ze is graag buiten, dus zal ze moeilijk aarden als ze midden in de stad terecht zou komen.

Medisch

Helaas heeft Tess ook een medisch probleem. In oktober 2017 is ze geënt tegen ziekte van Weil en vrijwel direct daarna heeft ze een epileptische aanval gehad (een lichte). Deze werd in maart 2018 gevolgd door een zware aanval waarna ze op Phenoral is gezet. Sindsdien is ze aanvalsvrij waarbij we dus al over 18 maanden aanvalsvrij praten en sinds augustus heeft ze geen medicatie meer. Ze is niet door een specialist gezien en er is dus geen 100% duidelijkheid of dit primaire epilepsie is.

Tess is getiterd en zal dus alleen geënt worden als bij het titeren blijkt dat het nodig is. Ze wordt in ieder geval niet meer ingeënt voor ziekte van Weil gezien de ervaringen.

Waarom de eigenaars Tess willen herplaatsen

De medische situatie is niet de reden van herplaatsing. Als dat alles was dan zou ze gewoon blijven. De eigenaren hebben een jonge dochter, waarbij er ook vriendinnetjes over de vloer komen. Daarbij zijn er helaas al wat bijtincidenten geweest dus mag ze niet meer bij de kinderen in de buurt komen. Ook de andere hond binnen het gezin klikt niet met Tess samen. Daarnaast zijn er door de minicamping veel mensen op en rond de boerderij en dat levert voor Tess veel stress op. Zij heeft dus echt een rustige omgeving met minder prikkels nodig.

Tess is een typische aus, gefokt uit de oude lijnen, wat inhoudt dat ze gereserveerd naar vreemden is. Ze is vanaf pup bij de eigenaren, maar heeft altijd een duidelijke eigen zone gehad waarbinnen ze veel moeite heeft met kinderen en andere honden. Met volwassenen gaat het heel goed, mits ze de mensen kent.

Mocht u meer willen weten over deze Australian shepherd “Tess” of u denkt haar een goede plek te kunnen geven dan kunt u een mail sturen naar info@aussierescuefund.nl met daarin graag de eigen situatie en wat u Tess kunt bieden. Iemand van www.aussierescuefund.nl neemt dan contact met u op!

Meer info over het hondenras Australian shepherd

Australian shepherd Rescue Fund tess

Australian shepherd Rescue Fund tess

Australian shepherd Rescue Fund tess

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 3.4 / 5. Aantal beoordelingen: 15

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!