...

Hoe kun je je hond leren om te zitten in de auto?

Hoe kun je je hond leren om te zitten in de auto
5
(67)

Hoe kun je je hond leren om te zitten in de auto?

Mogelijk heeft je hond op het moment al een hekel aan de auto. Het is dan natuurlijk slim om dit probleem op te lossen. Heb je juist een puppy die je graag wilt trainen om zonder enige moeite te gaan zitten in de auto? Door dit te doen zul dit eventuele probleem op te lossen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je met je huisdier naar de dierenarts moet, maar het is tevens nuttig als je de hond mee wilt nemen in de huurauto van EasyTerra op vakantie. In dit artikel kun je lezen hoe je je hond kunt leren om zonder stress in de auto te zitten, zodat autohuur Spanje met je huisdier zeker mogelijk is. 

Stilstaande auto

Begin met de auto geparkeerd in de oprit en de motor uit. Open alle deuren zodat de hond er duidelijk doorheen kan kijken. Moedig de hond dan aan om naar binnen te springen, met behulp van een traktatie of door zijn of haar favoriet speeltje in de auto neer te leggen. Het kan zijn dat je een kleine hond moet helpen, maar als dit het geval is, geef het dier dan veel complimenten en probeer hem of haar juist niet naar binnen te dwingen. Geef de hond wel zeker snoepjes in de auto of speel even met het speelgoed zodat het huisdier het een leuke plek vindt om te zijn. Laat de hond vervolgens vertrekken. Dit is de eerste stap in dit proces.

Voeren in de auto

Nadat het gelukt is om de hond te krijgen in de stilstaande auto kun je verder gaan naar de volgende stap. Dit bestaat uit het voeren van je viervoeter in het voertuig, die nog altijd stil staat. Ook staat de motor nog altijd uit, dit komt namelijk later nog aan bod. Eerst moet je dus de maaltijden geven in een stilstaande auto, wat kan helpen aangezien je hond hierdoor nog positiever gaat denken over de vierwieler. Is je dier nog altijd aarzelend of nerveus? Laat de deuren van de auto in dat geval open. Eventueel kun je wat deuren sluiten zodra je viervoeter meer zelfvertrouwen krijgt. Uiteindelijk zou het dier met alle deuren gesloten eten in de auto.

Laat de motor draaien

Zodra je hond met plezier in een stilstaande auto stapt en hier graag zijn maaltijden oppeuzelt kun je de motor starten. Dit moet je wel doen terwijl je het dier prijst en ook beloningen geeft als hij of zij kalm blijft terwijl de motor aan staat. Het is slim om dit een tijdje te doen, terwijl je de hond constant prijst. Probeer dit niet te haasten, neem juist echt de tijd en gebruik zoveel sessies als nodig zijn om je dier te laten wennen aan de motor. Als dit gelukt is dan kun je bijvoorbeeld constant heen en weer rijden op je oprit. Gaat dit goed? Ga dan naar het bos in de auto. Hierdoor beloon je je hond voor de rit in de vierwieler. Probeer dit constant uit te breiden, zodat je uiteindelijk met je geliefde huisdier op vakantie kunt gaan.

 

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 67

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!