...

Tips voor hondenbezitters die een appartement zoeken

Tips voor hondenbezitters die een appartement zoeken
4.9
(60)

Je denkt aan verhuizen en zoekt een nieuwe woning voor u en je hond? Dikwijls zijn er mooie appartementen. Toch komt er meer bij kijken dan je zou vermoeden. Een hond in een appartement is perfect mogelijk. Lees hier 5 tips voor hondenbezitters die een appartement zoeken waar ook de hond welkom is.

Tips voor hondenbezitters die een appartement zoeken

Het vinden van een nieuwe plek om te wonen is een uitdaging. En als je een viervoetige kamergenoot hebt, kan het nog lastiger worden. Om mogelijke problemen te voorkomen, kunnen hondenbezitters deze tips in gedachten houden bij het zoeken naar het perfecte appartement.

Bevestig dat honden zijn toegelaten

Simpel, toch? Ja en nee. Sommige appartementsgebouwen zeggen dat honden zijn toegestaan, maar als je de kleine lettertjes controleert, hebben ze limieten voor gewicht en grootte. Als u meerdere huisdieren heeft, controleer dan of dit niet verboden is in uw huurovereenkomst. In uw huurcontract moet ook worden vermeld of er al dan niet een borg voor huisdieren vereist is.

Vind de juiste maat appartement voor u en uw hond

Heb je een grote hond zoals bijvoorbeeld een Labrador? Hij heeft wat ruimte nodig en, indien mogelijk, in de buurt van een tuin of hondenpark. Kleinere honden zijn beter voor studio-appartementen of een slaapkamer, omdat hun hondenbedden niet zoveel ruimte in beslag nemen.

Dit is eenvoudig – als je een grote hond met een grote hondenmand en een enorme collectie hondenspeelgoed, kan een studio niet de beste keuze zijn. U en uw huisdier zullen zich verkrampt voelen. Zorg ervoor dat jij en je huisdier de ruimte hebben om te groeien.

Wees de trainer en advocaat van uw hond

Het is belangrijk om uw huisdier goede manieren te leren, vooral als u in een appartement of flat woont en gemeenschappelijke ruimtes deelt. Het is uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat uw huisdier de juiste etiquette kent. Of hij nu rustig aan de hondenriem loopt of het geblaf tot een minimum beperkt, u en uw huisdier moeten attente buren zijn.

Als uw huisdier speciale aandacht nodig heeft (hij of zij is bijvoorbeeld bang voor vreemden, onweer of andere honden), laat het uw buren weten. Ze zullen je eerlijkheid waarderen. Vriendelijke buren kan je hondensnoepjes geven om dit aan uw huisdier te geven wanneer ze elkaar ontmoeten. Dit is ook een geweldige manier om iedereen tevreden te houden.

Controleer uw appartement op hondenveiligheid

Zorg ervoor dat uw nieuwe appartement veilig is voor uw huisdier. Is er een losse rand van het tapijt waar hij of zij op kan kauwen of blootliggende draden? Heeft u een veilige ruimte waar je hond tot rust kan komen? Kan uw huisdier gemakkelijk door de voordeur ontsnappen? Is er een balkon dat beveiligd moet worden? Ga op handen en knieën zitten en bekijk de ogen van een huisdier. De veiligheid en beveiliging van uw huisdier staat voorop.

Zorg voor een noodvluchtroute

Weet in geval van brand hoe u veilig uw gebouw kunt verlaten. Als uw gebouw liften heeft, moet u vertrouwd raken met de trappenhuizen. Het is een goed idee om een ​​of twee keer per jaar een oefenbrandoefening met uw huisdier te doen. Maak indien mogelijk contact met een buurman of vorm een ​​groep huurders met huisdieren om elkaar te controleren in geval van nood.

Met de hond op vakantie

Deze tips voor hondenbezitters kan je ook toepassen bij de zoektocht naar een hondsvriendelijk vakantiehuisje of appartement. Met je hond op vakantie is perfect mogelijk indien er met een paar belangrijke zaken rekening is gehouden.

Tips voor hondenbezitters die een appartement zoeken

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.9 / 5. Aantal beoordelingen: 60

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!