...

Hondennamen die bij je hond passen

hondennamen dure auto
5
(3)

Hondennamen zoeken voor een nieuwe hond

Wie regelmatig een hondenschool of een hondenuitlaatweide bezoekt zal al gemerkt hebben dat hondennamen mee evalueren met de tijd. In het verleden was er op iedere boerderij wel een hond die Bobby, Pluto of Max heette. Die tijd zijn we voorbij.

Hondeneigenaars gaan nu anders om met hun hond. Honden maken meer deel uit van het gezin. Dat is ook de reden dat de gewone hondennamen uit vroegere tijden minder gebruikt worden. Hondennamen worden steeds wijzer en hipper!

De trend is nu anders dan vroeger. We laten halsbanden graveren met de naam van onze hond, we kopen hondenkleding, doen de honden naar de hondenopvang en thuis slapen ze op de beste plek in ons bed. Honden zijn zoals ons kinderen geworden. Dus ook een hippe hondennaam hoort er vandaag bij.

Hondennamen zoeken

Gelukkig hoef je niet elke week op zoek naar hondennamen. Het is niet gemakkelijk de juiste hondennaam voor een nieuwe hond te zoeken. We willen toch allemaal een hondennaam die past bij het hondenras en het uitzicht en karakter van onze hond ? stel je voor.., een Deense dog met de naam Prutske.” Ik hoef hier verder geen uitleg over te geven hoe sommige voorbijgangers zullen reageren. Zoek een originele of unieke hondennaam. De naam van je hond zegt wie en wat je bent.

Dure automerken

Namen van dure automerken zijn ook heel in trek als hondennamen, zoals Lamborghini, Rover, Lexus, Porsche, Kia, Land Rover, Ferrari, Tesla en Mini

Jongensnamen, meisjesnamen, combinatie’s van sterren en vedetten

Hondennamen zoeken is net hetzelfde als zoeken naar mooie babynamen, stoere jongensnamen of lieve meisjesnamen. De trend is vooral hip als je twee namen kan combineren die kunstig bij elkaar passen. Sirius, de naam van een ster en vedette “Bruce Lee” (Sirius Lee).

Stad of film

Probeer ook wat meer moeite te doen om een ​​unieke of speciale hondennaam te vinden, vooral met een cool achtergrondverhaal, voorbeeld je hond de naam geven van een obscure stad of een personage uit een top film.

Hondennamen die bij je hond passen - AnubisGoden en Ierse namen voor Ierse hondenrassen

Probeer eventueel de naam van een Griekse God eens uit, of gebruik een Ierse namen voor Ierse hondenrassen zoals de Ierse wolfshond, Ierse setter, Kerry Blue Terrier, Ierse waterspaniel of de Wheaton Terrier.

Hondennamen van Griekse goden kan je vinden op Dierennamen.net. Hierbij enkele toppers zoals: Adonis (god), Amon-Ra (god), Athena (godin), enz.

Oergoden:

Aether (de atmosfeer)
Chaos (de leegte)
Erebus (het duister)
Eros (de liefde)
Gaia (de aarde)
Hemera (de dag)
Nyx (de nacht)
Tartaros (de onderwereld)
Ouranos (de hemel)
Sphinx (het geluk)

Kleuren

Een ander voorbeeld is de hondennaam “Amber” deze populaire hondennaam wordt geassocieerd met iets kostbaars, de diep gouden kleur komt overeen met hars afkomstig van bomen. De naam Amber voelt aan als een naam voor aantrekkelijke vrouwen met een diep goud gecoate huid. Dus hier heb je een prachtige naam voor een vrouwelijke Golden Retriever.

Volgens het IQ

Uw hond intelligent doen overkomen doe je met de naam Oliver. Deze naam is een rustige, gereserveerde en intelligente naam. Voor vrouwelijke honden kan je Olivia gebruiken. “Oliver betekent ‘olijfboom’ in het Latijn en heeft associaties met de Bijbel, wat vrede en vruchtbaarheid symboliseert”. Oliver verwijst ook naar Oliver Twist. Dus een bijzondere hondennaam voor een mopshondje.

Volgens Status

“Henry” is een naam die nooit uit de mode raakt. Het is een naam die wordt gegeven om de hond een soort status te geven als sereen en statig. Dikwijls krijgen deze hondenrassen de naam Henry. “Bloodhounds, Basset Hounds, Vizslas en Shepherd

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 3

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!