...

Hond moedwillig verdronken in de Ijzer

labarador
5
(1)

Moedwillig hond verdronken in de Ijzer

Diksmuide 29/06/2018 – Deze middag deden wandelaars een lugubere ontdekking, aan de oevers van de Ijzer in Diksmuide. Wandelaars ontdekten het kadaver van een Labrador dat met een zak stenen aan de achterste poten was verzwaard. Het was waarschijnlijk de bedoeling de hond te verzwaren met een zak stenen om het te laten verdrinken. De hond kon op eigen kracht de oever bereiken, maar is uiteindelijk om het leven gekomen door uitputting en verdrinking.

Brandweer en politie werden verwittigd. Via de chip kon de politie de eigenaar opsporen. Het blijk dat een kennis van de eigenaar het dier op deze manier in de Ijzer dumpte. Volgens de Krant HLN zijn de twee personen opgepakt voor verhoor en worden ze verdacht van dierenmishandeling.

Op dierenmishandeling staan zware straffen. Wie de hond uiteindelijk in het water dumpte zal het onderzoek moeten uitwijzen. Ook zal de politie naar alle waarschijnlijkheid een buurtonderzoek uitvoeren en eventueel een oproep doen naar getuigen als er geen onmiddellijke klaarheid in de zaak komt.

Iedere zomer als de vakantietijd aanbreekt krijgt de dierenpolitie meldingen van dieren die dood of levend gedumpt worden door hun eigenaren.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!