Labrador Retriever

4.2
(18)

Labrador Retriever – FCI Rasgroep 8

Retrievers, opstotende honden en waterhonden.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond, opzoeken en
apporteren van waterwild.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 56 en 57 centimeter.
Teven tussen de 54 en 56 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen tussen de 30 en 35 kilo.
Teven wegen tussen de 25 en 30 kilo.
Hoofd
De Labrador heeft een brede en sterke schedel. De voorsnuit is middelmatig lang en de stop is duidelijk zichtbaar. De oren zijn vrij ver naar achteren aangezet en worde hangend gedragen. De ogen zijn middelmatig groot. Ze hebben een volledig schaargebit.
Lichaam
De rug is recht. De lendenen zijn breed, kort en sterk. Labradors hebben een middelmatig lange staart. De borst is breed en diep met goed gewelfde ribben. De voeten zijn rond en compact met goed gebogen tenen.
Vacht
Korte vacht. Hij voelt vrij hard aan. De ondervacht is weerbestendig.
Kleuren
Effen zwart, bruin en geel.

Gedrag

Karakter
De Labrador is een vriendelijke, aanhankelijke en goedgehumeurde hond. Ze zijn van nature erg sociaal. Ze werken graag voor hun baas en zijn gehoorzaam en meegaand. Deze honden zijn pas op late leeftijd volwassen. Dit betekent dat ze lang speels en onstuimig blijven. Ze zijn graag in de buurt van hun gezin. Voor het leven in een kennel zijn ze ongeschikt.
Sociaal
Over het algemeen gaan deze honden uitstekend om met soortgenoten. Eenmaal goed gesocialiseerd, is de omgang met andere huisdieren, zoals katten zeer goed te noemen. Ten opzichte van kinderen stellen ze zich geduldig en goedmoedig op. Ze zijn niet bijzonder waaks. Bezoek wordt vriendelijk begroet.

Omgang

Beweging
Ze hebben redelijk veel beweging nodig. Labradors zwemmen en apporteren erg graag. Ook voor balspelletjes en lange onaangelijnde wandelingen zijn ze altijd te porren. Ze hebben een groot aanpassingsvermogen en kunnen daardoor ook in een stad gehouden worden. Zolang er maar rekening gehouden wordt met hun bewegingsbehoefte.
Opvoeding
Deze honden zijn vrij eenvoudig op te voeden. Ze zijn erg intelligent en leren graag iets van hun baas. Op late leeftijd worden ze pas volwassen. Dit houdt in dat het even kan duren voordat ze goed gehoorzamen.
Verzorging

Labrador Retriever puppy

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.2 / 5. Aantal beoordelingen: 18

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!