...

Leer kinderen en honden met elkaar omgaan

kinderen-en-honden
4.5
(2)

Opletten met kinderen en honden

Leer kinderen en honden met elkaar omgaan. Kinderen en honden gaan meestal heel goed samen als je de juiste keuze van de hond maakt. Toch zijn er sommige hondenrassen die niet geschikt zijn om met kinderen op te groeien zonder toezicht van de ouders of een ouder persoon. Dit zijn meestal grote rassen die kinderen eventueel kunnen omver springen door hun gewicht en grote. Voor een goede socialisatie van de hond én een goede opvoeding van kind, is het belangrijk dat beiden hulp krijgen van volwassenen.

Kinderen en honden in het gezin

Baby’s, jongeren, maar ook puppy’s moet je leren om op een veilige manier met elkaar om te gaan. Op het moment dat je de kinderen en de pup alleen laat, kunnen ze de andere partij als speeltje gaan zien. Hierdoor kunnen ze vervelende gewoontes en verkeerd gedrag aanleren.

Doordat jonge kinderen nog niet weten hoe ze met alles en iedereen om moeten gaan, is het verstandig om altijd toezicht te houden als kinderen en honden  samen in een kamer zijn, laat baby’s nóóit met een hond alleen. Als je uit de buurt bent kan de hond namelijk denken dat hij de baas is.

Een nieuwe hond in huis, de eerste indruk is erg belangrijk en daarom is het verstandig om kinderen te laten zitten van zodra de pup voor het eerst maal binnenkomt. Geef je kinderen iets lekkers zodat ze met de vlakke hand het snoepje aan hun nieuwe vriendje kunnen geven.

Zodra de pup aan de kinderen gewend is, moeten beide leren om samen te spelen. Pas op het moment dat de pup gewend is om door volwassenen aangeraakt te worden, kunt u de kinderen leren hoe ze dit op een goede en zachte manier kunnen doen.

Verbied je kind om aan de voerbak van de hond te komen of de hond te storen in zijn slaap.

Vreemde honden

Maak kinderen niet bang voor vreemde honden, leer kinderen dat ze niet elke hond zomaar mogen aaien zonder eerst toestemming te vragen aan de eigenaar. Het is heel belangrijk dat kinderen geen rare of ongecontroleerde bewegingen maken als een hond dichtbij is. Vreemde honden kunnen dit als een bedreiging ervaren. Leer kinderen hoe ze een hond moeten aaien, onder de kin en op de borst en nooit over de kop.

Tips:

vinkLeer uw kinderen om de pup iets te geven met hun vlakke hand en de vingers bij elkaar.

vink

leer uw pup op jonge leeftijd met kinderen van alle leeftijden om te gaan.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.5 / 5. Aantal beoordelingen: 2

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!