...

Kies een hondenras dat bij je past

kies een hondenras dat bij je past
4.5
(22)

Een hondenras kiezen dat bij je past is niet zo eenvoudig !

Er zijn meer dan een paar honderd verschillende hondenrassen en het juiste hondenras kiezen kan lastig zijn. Maak je geen zorgen! Wij helpen je bij de keuze van het juiste hondenras. Als je van plan bent een hond te nemen en je weet niet goed hoe en waar te beginnen dan is het meest essentiële advies om eerst de vele hondenrassen en hun karakters te gaan onderscheiden. Op deze website leer je alles wat je moet weten over de verschillende hondenrassen, hun kenmerken en karakters, om ervoor te zorgen dat je een hond kiest die bij jou past. Maar voordat je begint om meer te weten te komen over de verschillende hondenrassen is het goed om een aantal punten te overwegen. Een hond in huis nemen is niet gemakkelijk. Je moet belangrijke factoren overwegen zowel aan jouw kant als aan de kant van de hond.

Soortgelijke karakters en persoonlijkheid van een hondenras.

Je hond moet vergelijkbaar zijn met je eigen karakter en persoonlijkheid. Om een hond een gezonde omgeving te bieden, verdient hij het om tijd van je krijgen. Kijk eens naar je eigen persoonlijkheid en zoek dan het ras dat perfect bij jou past. Op deze manier kun je hun behoeften moeiteloos onderscheiden en kun je de aandacht aan hem geven die hij nodig heeft zonder dat je afbreuk doet aan je eigen tijd. Er zijn honden die een consistent regime en oefening nodig hebben en, als eigenaar, moet jezelf dat soort discipline ook hebben.

De grootte van het hondenras doet er ook toe.

Je moet ook rekening houden met de grootte van je huis voordat je een een hond aanschaft. Sommige hondenrassen zijn geschikt voor een appartement, sommige niet. Als je een beperkte ruimte hebt, kies dan een kleinere hond. Als je woonruimte te klein is voor een grote hond, zal hij alleen maar geagiteerd raken. Sommige honden zijn hyperactief en hebben meer ruimte nodig om te bewegen en te rennen dus dat moet je hen dan ook kunnen geven. Je wilt toch niet dat je hond alle ruimte in je kamer inneemt omdat hij te groot is! Denk over je woonruimte na en het feit dat er nog een individu bij je komt wonen.

Zijn er kinderen in huis?

Er zijn hondenrassen die intimiderend voor kleine kinderen kunnen zijn wat betreft temperament, uitstraling en omvang. Daarom moet je een hond kiezen die goed met kinderen kan omgaan. Denk aan de leeftijd van je kinderen, iets wat meespeelt bij het kiezen van een hond zodat hij ook geschikt is voor de kinderen. Hoewel alle honden leuk met kinderen omgaan als ze samen opgroeien, komt de veiligheid van je kinderen altijd op de eerste plaats! Vooral als de hond al wat ouder is wanneer hij bij het gezin komt, moet er eerst vertrouwen opgebouwd worden.

Tijd telt. Er zijn bepaalde rassen die sportief zijn van aard en veel beweging nodig hebben.

Kijk ook naar de tijd die je beschikbaar hebt zodat je hond genoeg beweging krijgt. Hoewel je iemand kunt inhuren om met je hond te gaan wandelen, is het nog steeds belangrijk dat jij de eigenaar bent en niet degene die je inhuurt om te wandelen met je hond. Je krijgt juist een diepere relatie met hem door met hem te gaan wandelen. Ook is het belangrijk om te weten dat, als je niet veel tijd hebt, je geen hond kiest die veel onderhoud nodig heeft. Hiermee wordt de verzorging van de vacht bedoelt. Hoe langer de vacht is, hoe hoger de onderhoudskosten zijn, denk hierbij aan trimmen. Als je een hond kiest met een makkelijke vacht dan is het onderhoud hiervan ook minder.

Waarom wil je een hond hebben?

Wordt de hond aangeschaft om het huis te beschermen? Kies dan een waakhond. Is de hond er voor gezelschap? Kies dan een ras dat lief en zorgzaam is zoals terriërs, zij zijn erg attent. Is de hond er voor een hondenshow? Kies dan voor een hond die mooi is zoals een chihuahua die je ook makkelijk mee kan dragen in winkels of winkelcentra’s. Het doel om een hond te hebben zal je over het algemeen leiden naar het hondenras dat bij jouw levenstijl past.

Wat is mijn budget

Wat kost een hond op één jaar, hoeveel kan ik uitgeven aan hondenspeelgoed, wat is de kostprijs van hondenvoeding, grote hondenrassen eten merkelijk meer dan kleine hondenrassen. Zo zijn er elk jaar kosten voor de dierenarts, een vachtverzorging in het trimsalon, nu en dan een nieuwe hondenmand en als je op reis gaat moet er eventueel een hondenoppas voorzien worden. Maak en klein lijstje en tel alle kosten samen. Doe de berekening voor een grote, middelmatige en kleine hond. Zo kom je niet voor budgettaire verassingen te staan.

Nu je aan alle facetten gedacht hebt, kun je zonder complicaties een hondenras beginnen te kiezen dat bij jou past. Het hebben van een hond is belonend maar het betekent ook een grotere verplichting van jouw kant. Wees klaar voor deze uitdaging en het geluk dat een hond jouw en je gezin kan brengen. Succes!

hondenras

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.5 / 5. Aantal beoordelingen: 22

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!