Wat heb je nodig bij de aanschaf van een hond

Wat heb je nodig bij de aanschaf van een hond
4.8
(36)

Wat heb je nodig bij de aanschaf van een nieuwe hond of puppy ?

De aanschaf van een hond. Zit je er over na te denken om een nieuwe hond in huis te nemen? Ga dan zeker niet over een nacht ijs, huisdieren zijn geen wegwerpvoorwerpen. Informeer je goed welk hondenras het best bij je past. Ook de ruimte in en rond je huis zal een rol spelen bij de aanschaf van een hond. Heb je ruimte genoeg in huis voor een grote hond en heb je tijd om bijvoorbeeld een hond uit te laten? Wil je een pup of een oudere hond? Als je een pup neemt, heb je genoeg tijd om het hondje op te voeden? Wil je een rashond? En is een stamboom belangrijk? Koop je een hondje via marktplaats, via een fokker of neem je een hondje uit het asiel over?

Bovenstaande vragen zijn erg belangrijk voordat je voor een hondje kiest.

Nu is het zover, de keuze is gemaakt en binnen een paar weken kan het hondje bij jou komen wonen. Toch een nieuwe hond in huis vraag heel wat voorbereiding. Zo heb je allerlei hondenspullen nodig en het is heel belangrijk dat je thuis de voorbereidingen voor het hondje treft.

alles voor dieren bopets

Een geschikte hondenmand

Zorg dat je een geschikte hondenmand aanschaft, er zijn veel verschillende soorten en maten hondenmanden te verkrijgen. Kies de mand die het beste past bij het hondje. Daarbij kun je kiezen voor een hondenkussen of een hondenbed. Neem een mooie hondenmand zoals bijvoorbeeld een Fantail hondenmand, deze passen heel goed in het interieur en zijn uitermate goed te reinigen.

Kies de juiste hondenmand voor jou hond. Neem een hondenmand die niet te klein is. Kleine honden kunnen ook best in een grote hondenmand. Een hondenmand kies je best groot genoeg, je hebt toch ook liever een groot bed waarbij je de benen kan strekken.

Bench

Is de hond overdag alleen, dan is het aan te raden om ook een bench aan te schaffen. Toch is een bench niet geschikt om een hond een volledige dag in op te sluiten. Gebruik de bench als slaapplaats, maar laat steeds het deurtje open, ook als je uit werken bent.

Hondenriem

Een hondenriem en halsband zijn ook onmisbaar voor een nieuwe hond. Deze zijn verkrijgbaar in verschillen soorten maten en kleuren! Kleine puppy’s durven zich wel eens lostrekken. Wees voorzichtig op drukke plaatsen.

Borstels

Zorg ook dat je borstels en kammetjes hebt om het hondje te kunnen borstelen en kammen. Bij lang harige hondjes is het ook belangrijk dat het hondje getrimd wordt. Als je dit zelf wilt doen kun je eveneens een trimschaar aanschaffen.

Voeding

Eet en drinkbakje kunnen ook niet ontbreken. Zorg daarnaast dat je brokjes voor het hondje in huis haalt. Koop de juiste hondenbrokken volgens de leeftijd en het hondenras. Vraag meer informatie aan de fokker.

Shampoo

Vergeet de shampoo speciaal voor honden niet! Het is belangrijk dat je speciale hondenshampoo gebruikt. Dikwijls lees je op sommige forums dat je een hond kan wassen met mensenshampoo, doe dit niet !! Hondenshampoo is niet hetzelfde als babyshampoo voor mensen. Dit is dan ook de reden dat honden huidallergie ontwikkelen door het gebruik van verkeerde shampoo. Hondenshampoo heeft een andere PH-waarde !!!!! De ph waarde van de mens is namelijk 5,5 en die van de hond 7,5. Het is van belang om met de juiste shampoo te wassen zodat de talglaag van de hond ook niet weggewassen wordt.

Hondenspeelgoed

Bij de keuze van hondenspeelgoed moet je heel goed opletten welk speelgoed geschikt is voor je hond. Sommig speelgoed voor kleine honden is niet geschikt voor grote honden. Te klein speelgoed laat je maar best links liggen.

Alle producten en andere dierenbenodigdheden voor een nieuwe hond kun je online aanschaffen! Bopets, de dierenwinkel van iedereen heeft alles in huis.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.8 / 5. Aantal beoordelingen: 36

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!