...

Wat heb je nodig bij de aanschaf van een hond

Wat heb je nodig bij de aanschaf van een hond
4.8
(37)

Wat heb je nodig bij de aanschaf van een hond of puppy ?

De aanschaf van een hond. Zit je er over na te denken om een nieuwe hond in huis te nemen? Ga dan zeker niet over een nacht ijs, huisdieren zijn geen wegwerpvoorwerpen. Informeer je goed welk hondenras het best bij je past. Ook de ruimte in en rond je huis zal een rol spelen bij de aanschaf van een hond. Heb je ruimte genoeg in huis voor een grote hond en heb je tijd om bijvoorbeeld een hond uit te laten? Wil je een pup of een oudere hond? Als je een pup neemt, heb je genoeg tijd om het hondje op te voeden? Wil je een rashond? En is een stamboom belangrijk? Koop je een hondje via marktplaats, via een fokker of neem je een hondje uit het asiel over?

Bovenstaande vragen zijn erg belangrijk voordat je voor een hondje kiest.

Wat heb je nodig bij de aanschaf van een hondNu is het zover, de keuze is gemaakt en binnen een paar weken kan het hondje bij jou komen wonen. Toch een nieuwe hond in huis vraag heel wat voorbereiding. Zo heb je allerlei hondenspullen nodig en het is heel belangrijk dat je thuis de voorbereidingen voor het hondje treft.

Een geschikte hondenmand

Zorg dat je een geschikte hondenmand koopt bij de aanschaf van een hond, er zijn veel verschillende soorten en maten hondenmanden te verkrijgen. Kies de mand die het beste past bij het hondje. Daarbij kun je kiezen voor een hondenkussen of een hondenbed. Neem een mooie hondenmand zoals bijvoorbeeld een Fantail hondenmand, deze passen heel goed in het interieur en zijn uitermate goed te reinigen.

Kies de juiste hondenmand voor jou hond. Neem een hondenmand die niet te klein is. Kleine honden kunnen ook best in een grote hondenmand. Een hondenmand kies je best groot genoeg, je hebt toch ook liever een groot bed waarbij je de benen kan strekken.

Bench

Bij de aanschaf van een hond kan je ook best opteren voor een geschikte bench. Is de hond overdag alleen, dan is het aan te raden om ook een bench aan te schaffen. Toch is een bench niet geschikt om een hond een volledige dag in op te sluiten. Gebruik de bench als slaapplaats, maar laat steeds het deurtje open, ook als je uit werken bent.

Hondenriem

Bij de aanschaf van een hond moet je ook rekening houden dat je regelmatig zal moeten de hond uitlaten. Een hondenriem en halsband zijn dan ook onmisbaar voor een nieuwe hond in huis. Deze zijn verkrijgbaar in verschillen soorten maten en kleuren! Kleine puppy’s durven zich wel eens lostrekken. Wees voorzichtig op drukke plaatsen.

Borstels

Zorg ook dat je borstels en kammetjes hebt om het hondje te kunnen borstelen en kammen. Bij lang harige hondjes is het ook belangrijk dat het hondje getrimd wordt. Als je dit zelf wilt doen kun je eveneens een trimschaar aanschaffen.

Voeding

Eet en drinkbakje kunnen ook niet ontbreken. Zorg daarnaast dat je brokjes voor het hondje in huis haalt. Koop de juiste hondenbrokken volgens de leeftijd en het hondenras. Vraag meer informatie aan de fokker.

Shampoo

puppy shamppo bij de aanschaf van een hondHonden hebben speciale shampoo nodig om hun huid schoon en gezond te houden. De huid van een hond is erg gevoelig, dus het is essentieel om de juiste shampoo voor hem te kiezen. Het selecteren van de beste shampoo voor uw puppy vereist enige tijd en zorg. Honden hebben speciale shampoo nodig om hun huid schoon en gezond te houden. De huid van een hond is erg gevoelig, dus het is essentieel om de juiste shampoo voor hem te kiezen.

Wanneer u uw huisdier in bad doet, moet u ervoor zorgen dat u water gebruikt dat niet te warm of te koud is. Spoel uw huisdier na het wassen altijd grondig af met lauwwarm water met zeep of wasmiddel. Let ook op bij het kiezen van de juiste soort zeep of wasmiddel door te kijken naar ingrediënten die speciaal zijn ontworpen voor huisdieren

Speciale hondenshampoo

Het is belangrijk dat je speciale hondenshampoo gebruikt. Dikwijls lees je op sommige forums dat je een hond kan wassen met mensenshampoo, doe dit niet !! Hondenshampoo is niet hetzelfde als babyshampoo voor mensen. Dit is dan ook de reden dat honden huidallergie ontwikkelen door het gebruik van verkeerde shampoo. Hondenshampoo heeft een andere PH-waarde !!!!! De ph waarde van de mens is namelijk 5,5 en die van de hond 7,5. Het is van belang om met de juiste shampoo te wassen zodat de talglaag van de hond ook niet weggewassen wordt.

De huid en het haar van een puppy is veel gevoeliger dan wat wij mensen hebben. Het is dus erg belangrijk om de beste shampoo voor een puppy te vinden en deze zorgvuldig te gebruiken.

Het kiezen van de juiste shampoo voor een puppy is niet eenvoudig. Verschillende puppy’s hebben verschillende haar- en huidbehoeften. Het is vermeldenswaard dat de meeste mensen niet nadenken over het moment waarop ze shampoo voor hun puppy’s moeten gaan gebruiken. Meestal begint dit wanneer ze ongeveer 4-6 maanden oud zijn.

Hondenspeelgoed

Hondenspeelgoed is een belangrijk onderdeel bij de aanschaf van een hond omdat het hen bezig houdt, hen mentale stimulatie geeft en helpt om hun tanden schoon te houden. Alle honden zijn anders, dus je moet uitzoeken met wat voor soort speelgoed je hond het liefst speelt om het juiste speelgoed te vinden.

Een geweldige manier om te ontdekken wat voor soort speelgoed uw puppy leuk vindt, is door te kijken naar zijn gedrag wanneer u hem speelgoed geeft om mee te spelen. Als je pup dol is op knuffels, dan is het misschien een goed idee om een stel knuffels te kopen. Als ze graag rondrennen, dan is het kopen van ballen een uitstekende keuze.

Bij de keuze van hondenspeelgoed moet je heel goed opletten welk speelgoed geschikt is voor je hond. Sommig speelgoed voor kleine honden is niet geschikt voor grote honden. Te klein speelgoed laat je maar best links liggen. Honden kunnen behoorlijk kieskeurig zijn met hun speelgoed en het is belangrijk om het juiste speelgoed voor uw pup te vinden. Dit artikel geeft tips voor het kiezen van het perfecte speeltje voor je pup.

1) Kies een speeltje dat de juiste maat heeft voor uw pup: speelgoed mag niet te groot of te klein zijn en er moet ruimte zijn om met het speeltje te bewegen.

2) Kies speelgoed dat zacht is: Harde materialen kunnen ongemak veroorzaken en kunnen leiden tot gebitsproblemen bij honden.

3) Kies een speeltje met meerdere texturen: Een verscheidenheid aan texturen stimuleert de zintuigen van een hond, zodat ze er eerder mee willen spelen.

4) Volg de richtlijnen van de dierenwinkel over welke soorten speelgoed het beste zijn op basis van leeftijd of ras: De dierenwinkel heeft informatie over hondenspeelgoed. Alle producten en andere dierenbenodigdheden voor een nieuwe hond kun je online aanschaffen! Bopets dierenwinkel heeft alles in huis.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.8 / 5. Aantal beoordelingen: 37

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!