...

Petitie aangaande het verbieden van Luxemburgse hondenshow

FCL
0
(0)

Exposanten starten een petitie om de Luxemburgse hondenshow NIET te verbieden!

De exposanten die deelnemen aan hondenshows zijn uitermate bezorgt over een tijdelijk verbod op het houden van een hondenshow in Luxemburg. Wegens een paar exposanten, die tijdens de expo/hondenshow hun honden in een warme auto achter lieten, heeft de Luxemburgse minister van Landbouw, Wijnbouw en Consumentenbescherming beslist de vergunning tijdelijk te schorsen.

Het resultaat is dat de hondenshow in Luxemburg dit jaar niet kan doorgaan. Met de petitie willen ze nu aan de bevoegde minister vragen om zijn beslissing opnieuw in overweging te nemen en zo de meest succesvolle hondenshow in Europa niet langer te verbieden.

De 97e Internationale Luxemburgse hondenshow (FCL) kan 1 en 2 september 2018 niet doorgaan omdat de organisatie geen toestemming kreeg van de Luxemburgse minister van Landbouw, Wijnbouw en Consumentenbescherming.

De Fédération Cynologique Luxembourgeoise (FCL), (de organisator van deze Internationale hondenshow) kreeg geen toestemming vanwege incidenten uit het verleden  die tijdens de laatste hondenshow werden ontdekt in verband met dierenwelzijn. Daarom moeten de organisatoren een nieuw plan indienen met duidelijke richtlijnen om dierenleed te voorkomen zodat de volgende editie van de dogexpo 2019 onder de best mogelijke omstandigheden kan plaatsvinden.

Gevaarlijk precedent

Veel organisatoren en exposanten zijn bang, doordat de minister van Luxemburg dit gevaarlijk precedent heeft geschapen er nog landen zullen volgen en bepaalde hondenshows geen vergunning meer zullen verlenen. Toch zijn alle organisatoren er mee eens dat het niet kan, honden in een warme wagen achter te laten. In het vervolg zal de organisatie er nog strenger op toezien dat exposanten de regels naleven.

Petitie

Bezorgde exposanten hebben nu een petitie opgestart, gericht aan de Luxemburgse minister van Landbouw, Wijnbouw en Consumentenbescherming. >>> Klik hier en ga naar de petitie.

Save Our Dog Shows

Dear Ministre de l’Agriculture, de la Viticulture & du Développement rural
1 Rue de la Congrégation,
1352 Luxembourg

Wij, ondergetekenden, vragen u om uw beslissing opnieuw te overwegen om de meest succesvolle hondenshows in Europa, “de Luxemburgse hondenshows” niet te verbieden. Onze hobby en sport verenigt mensen in vrede van over heel Europa. Luxemburg is een van de meest internationale hondenshows van Europa en staat wereldwijd bekend om zijn grote gastvrijheid.

Niemand kan echter garanderen dat wanneer exposanten in grote aantallen bij elkaar komen, het ook onverantwoordelijke personen aantrekt, waardoor onbewaakte honden in fel zonlicht blijven, met dodelijke gevolgen tot gevolg. Maar hoe zit het met mensen die honden achterlaten tijdens het winkelen, zelfs voor een paar minuten. Hoe zit het met de ouders die de kinderen op school oppikken en de hond in de auto achterlaten? Sluit je de winkels en de scholen?

Het is niet eerlijk dat het Comité van de show van Luxemburg verantwoordelijk wordt gehouden en de gevolgen moet ondervinden van het verbod op verdere shows. Heel Europa en zelfs de wereld maakt er zich zorgen over. Het is spijtig dat dit verbod er komt door het onverantwoordelijke gedrag van één persoon.

Geachte minister, we kijken ernaar uit van u te horen. We smeken je om ons niet te straffen voor iets dat we niet hebben gedaan of niet kunnen voorkomen.

>>> Klik hier en ga naar de petitie.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!