...

Wil je de zorgkosten van je hond ook verzekeren?

Wil je de zorgkosten van je hond ook verzekeren
4.9
(54)

Wil je de zorgkosten van je hond ook verzekeren?

Een hond kan je steun en toeverlaat zijn. Er is altijd iemand die je gezelschap houdt, iemand met wie je wandelingen kunt maken en die wat reuring in je huis brengt. Je moet er dan ook niet aan denken dat je hond iets overkomt. Toch kan dit altijd gebeuren, een hond kan namelijk ziek worden, aangereden worden of wat al niet meer. Het is niet aan te raden om te gaan doemdenken, wel is het interessant om eens te kijken of je in staat bent om de kosten die je moet maken als je hond zorg nodig heeft, kunt betalen. Het komt namelijk vaak voor dat mensen de factuur van de dierenarts niet kunnen betalen. Omdat er maar weinig mensen zijn die hun dier niet naar een dierenarts laten gaan, kan een hoge factuur voor problemen zorgen. Gelukkig kun je dit met een hondenverzekering Univé oplossen.

Een zorgverzekering voor je trouwe viervoeter

Mensen zijn verplicht om een zorgverzekering af te sluiten, omdat iedereen recht heeft op goede en betaalbare zorg. Dat de zorg duur is, kun je merken wanneer je hond ziek wordt en je met hem naar de dierenarts moet gaan. Deze zal je een forse factuur presenteren wat een zware last kan vormen. Gelukkig kun je ook je huisdier verzekeren. Het idee hierachter is dat wanneer je hond ziek wordt, je hem kunt laten behandelen door een professionele dierenarts. Je verzekeraar neemt vervolgens 80 procent van de totale kosten voor haar rekening. Dat betekent dat je dus maar 20 procent betaalt van wat je anders zonder polis had moeten betalen. Je verzekering dekt alle noodzakelijke zorg. Daar valt het consult onder, het onderzoek dat de arts zal verrichten en de uiteindelijke behandeling. Mocht je hond een operatie nodig hebben, dan draagt je verzekeraar daar de zwaarste lasten van.

Meerdere huisdieren? Sluit dan ook meerdere polissen af

Wanneer je meerdere huisdieren hebt, moet je ook meerdere polissen afsluiten. Je kunt dus niet je hond en je kat met dezelfde verzekering dekken. Een verzekering afsluiten is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen, is even naar de site van je verzekeraar gaan en naar de dierenverzekeringen te gaan kijken. Je kunt instellen tot welk bedrag je verzekerd wilt zijn, je kunt kiezen voor het standaard bedrag van 2500 euro, maar je kunt dit ook verhogen tot 5000 euro. Hoe hoger je dit bedrag instelt, hoe minder je zelf hoeft te betalen, maar je maandelijkse premie wordt wel wat hoger. Hou er rekening mee dat je verzekering pas geldig is na dertig dagen. Dat om te voorkomen dat mensen pas een verzekering afsluiten op het moment dat hun dier ziek wordt. Regel je zaakjes dus op tijd.

Je kunt ook nog extra dekkingen toevoegen aan je polis

Als je meer voordeel wilt hebben van de verzekering van je huisdier, kun je ook nog aanvullende dekkingen toevoegen. Hiermee kun je meer zorg krijgen voor je dier zonder dat je daar veel voor hoeft te betalen. Is je hond geopereerd en heeft deze beweging nodig? Kies dan voor het beweegpakket waarmee je jaarlijks voor 500 euro aan hydro- en/of fysiotherapie vergoed kunt krijgen. Je kunt ook een pakket toevoegen waarmee je hond altijd goede tandzorg kan krijgen. Check alle opties even op de site van je verzekeraar om te zien wat voor jou de beste optie is. Heb je de ideale polis en aanvullende dekking gevonden? Je sluit je verzekering met een paar klikken op je muis af.

 

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.9 / 5. Aantal beoordelingen: 54

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!