...

Tips voor een unieke selfie met je hond

selfie met hond
5
(4)

Doe eens gek en maak een unieke selfie met je hond.

Eén foto zegt meer dan duizend woorden, maar geef toe, een selfie samen met je hond maken is niet van de poes. Je hond of pup maakt een gekke beweging op het ogenblik dat je wil afdrukken, maakt zich snel uit de voeten of begint boos te kijken. Het fotograferen van honden is moeilijk.

Honden en puppy’s hebben zodanig veel energie dat ze niet stil blijven zitten. Tevens zijn jonge honden vlug afgeleid. Als de pose uiteindelijk lukt en je hebt de kans een mooie foto te schieten… gaat je smartphone over. Uiteindelijk lukt het toch en bij het bekijken van je foto merk je dat de belichting toch niet is wat je verwacht had. Teveel of te weinig licht. Veel zaken waar je rekening moet mee houden.

Geef de moed niet op. Aan een leuke foto (gelukt of niet) is altijd wel een mooie gedachte aan verbonden. Een mooie foto hoeft niet volledig gelukt te zijn. Het zijn die gekke snuiten die zorgen voor een leuk verhaal. Een selfie die uiteindelijk is mislukt kan later de warmste foto zijn van heel de serie die je op dat moment gemaakt had.

Tips voor een perfecte selfie

Hierbij enkele tips voor een gelaagde selfie van jou en je hond zodat je deze unieke selfies met je vrienden kan delen.

1 Neem even de tijd om samen met je hond of pup te oefenen voordat u de selfie neemt.  Laat je hond de tijd om de nabijheid van de camera gewoon te worden. Train je hond zodat hij de camera of smartphone niet meer opmerkt als een vreemd voorwerp. Een camera…, een onding dat klikt en flikkert, echt om bang van te worden denkt je hond.

Laat je hond aan de smartphone, fototoestel en het flitslicht even snuffelen. Doe het lichtje op je camera (of smartphone) aan en uit. Maak een paar foto’s met de flits. Zorg ervoor dat je hem tijdens dit proces een lekker snoepje geeft. Op die manier train je hem en samen met het lekker snoepje zal hij positieve associaties hebben met je camera of smartphone.

Het belangrijkste is om uw hond niet te dwingen! Huisdieren moeten zich comfortabel en ontspannen voelen. Lukt het niet en is je hond te gespannen, dan ben je beter dat je even stopt. Laat de hond spelen en probeer later opnieuw. Indien je gefrustreerd raakt mag je ervan op aan dat de foto er niet komt. Je wil toch ook geen zenuwachtige en nukkige hond op de foto.

2 Loop of speel met je hond voor de shoot. Hij zal minder opgekropte energie hebben, minder afgeleid zijn, en zich rustiger gedragen. De meeste honden die hijgen na een goede oefening zien eruit alsof ze glimlachen. Je weet nooit, maar honden trainen graag, dus misschien glimlachen ze wel echt!

3 Probeer afleiding te elimineren. Laat geen voedsel liggen op plaatsen dat je hond het lekkers kan zien of ruiken.

4 Sommige huisdieren hebben een natuurlijke en fotogenieke blik als het gaat om selfies. Anderen hebben wat hulp nodig. Probeer aandacht te trekken met hondenspeelgoed dat piept. Hondensnoepjes of hondenspeelgoed kan je gebruiken om de blik van je hond naar de camera te begeleiden.

5 Maak een paar foto’s zonder je hond. Zo kan je eerst de lichtsterkte en de juiste scherpstelling regelen op je fototoestel. Eens de instellingen correct ingesteld zijn kan je samen een selfie met je hond maken. Hou dezelfde instelling en afstand als de testfoto die je alleen van jou had gemaakt.

6 Zodra u de aandacht van uw huisdier trekt, moet u snel handelen. Maak verschillende foto’s na elkaar en zet je toestel op dubbel klikken. Zo ben je zeker dat er toch minstens een mooie foto is gelukt.

7 Tot slot, hou rekening met de locatie waar je de selfie neemt. In huis heb je minder last van schaduw dan buiten, waarbij de zon soms ongewenste schaduwen zal creëren.

Onthou dat perfecte foto’s niet bestaan. De beste fotograaf maakt elke dag wel een paar minder goede foto’s. Foto’s zijn een momentopname. Leg die ene seconde vast en geniet nog jaren van dat ene moment waarop je samen eens een gekke selfie wilde nemen. Jij en je hond op één foto.

 
foto van je hond - maak een selfie

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 4

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!