...

Mag je een hond meenemen naar een afkick kliniek?

hond bij de dokter Depositphotos_50320991_S
5
(64)

Mag je een hond meenemen naar een afkick kliniek?

Vecht jij al jaren tegen een verslaving en kom je tot de conclusie dat er eigenlijk geen andere uitweg meer is dan naar een afkick kliniek te gaan? Dan is dat natuurlijk een enorme stap. Zowel voor jezelf, alsook voor je omgeving. Je moet namelijk voor een langere periode alles achter je laten en je leven zal hierna nooit meer hetzelfde zijn. Vaak is het afscheid van familie en vrienden nog relatief te behappen, maar heb jij een hond? Dan zal je deze in de meeste gevallen toch echt achter moeten laten. Hoeveel steun je ook van je trouwe viervoeter krijgt, in bijna alle gevallen is het niet toegestaan om ze mee te nemen gedurende het traject. Omdat voorgoed afscheid nemen van je hond natuurlijk geen optie is, hebben we een aantal tips voor je die je hierbij kunnen helpen.

Vraag familie en vrienden

Het afscheid van je hond valt natuurlijk enorm zwaar. 24/7 waren jullie samen en ineens moeten jullie zonder elkaar. Dit is natuurlijk voor jou een emotioneel gemis, maar vergeet niet dat dit voor je hond exact hetzelfde is. Het is daarom dus zaak dat je ervoor zorgt dat je hond goed achterblijft. De periode die je vaak dient te blijven in een afkickkliniek is doorgaans zo tussen de 4 tot 8 weken. Een flinke periode, waarin het nodige met je gebeurt. Als het goed is kom je er na deze 8 weken weer als herboren uit, waardoor je daarna weer in staat bent om voor je grote vriend te kunnen zorgen. Je kunt dan vragen aan je familie of vrienden of ze gedurende deze periode voor je hond willen zorgen.

Breng je hond naar een pension

Zijn vrienden of je familie niet in staat om voor je hond te zorgen, dan kun je je hond natuurlijk ook altijd nog naar een pension brengen. Tegen een vergoeden wordt er goed voor je hond gezorgd. Zo wordt hij keurig iedere uitgelaten, voorzien van voedsel en natuurlijk wordt er ook gezorgd voor een heerlijke snack op z’n tijd. Waar het voor veel honden vanzelfsprekend is dat ze gedurende de vakantieperiode voor een aantal weken naar het pension gaan, is het dus absoluut geen gekke gedachten om dit ook met jouw hond te doen. Uiteraard kan het zijn dat je wellicht niet in de mogelijkheid bent om dit financieel te kunnen bekostigen, wat dan?

Geen geld voor een pension wat nu?

Het is natuurlijk heel goed mogelijk, dat jij gezien je huidige situatie niet in staat bent om de kosten voor een pension voor je hond te kunnen bekostigen. Eventueel zijn er in je straat wel oudere mensen of dierenvrienden die graag een tijdje voor je hond willen zorgen. Doe eens navraag in je straat of buurt.

Gelukkig zijn er ook bij je gemeente allerlei mogelijkheden om aan te kloppen. Wel is het noodzakelijk dat je dit ruim van te voren regelt. De kosten voor het verblijf van je hond in het dierenpension wordt dan bekostigd vanuit de gemeente. Zo hoef je niet bang te zijn dat je hond niet goed achterblijft en kun je nadat jij weer terugkomt uit de kliniek je hond gewoon weer in je eigen armen sluiten.

Tot slot een goede regeling maakt de beste vrienden.

Dierenvrienden kunnen onze redactie altijd contacteren met meer tips of info. Alle info is welkom via dit contactformulier.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 64

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!