...

Voorkom ziekten bij honden mee op vakantie

hond-op-vakantie
5
(1)

Voorkom ziektes bij honden en puppy’s

Op vakantie met honden en puppies vraagt medische aandacht. In warme landen komen parasieten voor die vervelende ziektes over kunnen dragen op honden en puppy’s. In landen als zuid-Frankrijk en Spanje komen teken, zandvliegen en muggen voor. Teken kunnen bacteriën of parasieten overdragen. Puppy’s en volwassen honden kunnen hierdoor de volgende ziektes krijgen:

Borreliose (beter bekent als ziekte van Lyme door tekenbeten)
Babesiose (Babesia is een parasiet die in de bloedbaan terecht komt door een tekenbeet. Hierdoor kan bloedarmoede en geelzucht ontstaan. Ook is er kans op beschadiging van lever en nieren.)
Ehrlicjiose

De zandvlieg is een klein vliegje die vlak na zonsondergang tevoorschijn komt. Het komt vooral voor in de vrije natuur en kan niet tegen harde wind. De vlieg kan een kleine parasiet op honden en puppy’s overdragen die Leishmanniose veroorzaakt.

Muggen kunnen in warmere landen larven van de hartworm op honden of puppy’s overbrengen.

Voorkomen is beter dan genezen
U kunt voorkomen dat uw hond of pup een van deze ziektes krijgt. Om uw hond of pup te beschermen tegen zandvliegen, teken en muggen kunt u uw honden puppy een scalibor-halsband om doen. Het beste resultaat krijgt u wanneer u deze halsband 2 weken van te voren bij uw pup of hond omdoet.

Het is ook mogelijk om een honden verzekering af te sluiten voor je pup.

Tegen gaan van hartwormen bij honden en puppy’s
Om de besmetting van hartwormen bij honden tegen te gaan kunt u gebruik maken van Milbemax-tabletjes, Stronghold-pipetjes of Advocate-pipetjes, vraag raad aan je dierenarts !!! Hiermee dient u een maand voor vertrek te beginnen. De behandeling dient iedere maand herhaald te worden tot 1 maand na de blootstelling aan muggen die deze hartwormen op honden en puppy’s overbrengen.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!