...

Een bench aanschaffen

benche
5
(4)

Een bench mag geen gevangenis zijn

Voor en tegenstanders bij het gebruik van een bench

Er zijn voor en tegenstanders bij het gebruik van een bench voor honden. In sommige landen is een bench zelfs verboden. Dit verbod is er gekomen omdat sommige hondeneigenaren een bench op de verkeerde manier gebruikten. Een bench is niet gemaakt om een hond 8 uur per dag op te sluiten. Dit is gewoon niet goed te praten.

Onthou een bench is geen gevangenis maar moet dienen als een eigen veilige plek, waar een hond zich altijd kan terug trekken, zonder dat iemand hem daar stoort.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een bench

Er zijn veel verschillende soorten benches. Hou bij de aanschaf van een bench rekening met de grootte van uw hond. Als uw hond eenmaal volwassen is, moet hij nog genoeg ruimte hebben om te kunnen staan, te draaien en er moet ruimte zijn voor een drinkbak.

De hond moet de bench zien als zijn eigen veilige plek, waar hij zich altijd kan terug trekken, zonder dat iemand hem daar stoort. Laat de hond langzaam aan een bench wennen. Het moet een positieve ervaring worden, sluit de hond niet gelijk op. Kies een vaste plek in huis waar de hond zich kan terug trekken en zich ook veilig voelt. Zet hier zijn mand, deken of eventueel een bench met zijn hondenspeelgoed. Wij zijn tegen opsluiten van dieren, een bench kan gebruikt worden indien deze groot genoeg is om te slapen en in te spelen. Door een hond op te sluiten kunnen tal van emotionele problemen ontstaan. Leg nu en dan eens wat lekkers en een aantal hondenspeeltjes in de bench. Geduld en doorzettingsvermogen is onmisbaar voor een goede benchtraining.

Opgelet

Laat de bench overdag steeds open als je thuis bent zodat uw pup steeds in en uit kan als hij dit zelf wil. Sluit de bench niet langer dan 1 uur.

Een bench kan je bijvoorbeeld wel gebruiken om de pup een tiental minuutjes af te zonderen zodat je ongehinderd je huishoudelijke taken kan verrichten, zoals de vloer schrobben enz…

Een pup zindelijk maken door middel van een bench

Wat sommigen ook beweren dat een hond zijn eigen nest nooit zal vervuilen… dit kan goed mogelijk zijn voor wilde dieren, maar geen enkele hond of ander dier houdt ervan om opgesloten te zitten. Wie denkt dat een bench kan gebruikt worden om een hond zindelijk te maken zit er ver naast. Deze mensen moeten zich ook realiseren dat het ophouden van de stoelgang en of urine (een volle blaas) kan leiden tot medische aandoeningen. Ook geestelijk wordt de hond er niet beter van. Je stelt de hond op deze manier voor een dilemma. Door dit alles wordt de hond alleen maar onzekerder en uiteindelijk waarschijnlijk ook angstig. Dus een puppy zindelijk maken doe je niet met een bench.

De voordelen van een bench

Als u even van huis bent, kan de hond zijn tanden niet in uw meubilair zetten. Dit voorkomt dat u de hond straft terwijl hij niet weet dat hij iets fout gedaan heeft. U komt dus altijd vrolijk thuis, dit zorgt er voor dat uw hond het leuk vindt als u terug komt.

Een bench is een eigen, veilige plek waar hij zich terug kan trekken. Bent u van huis, dan zal hij zich sneller op zijn gemak voelen.

Tips:

vinkLet op de afmeting van de bench. Uw pup zal de komende tijd snel groeien en eenmaal volwassen, moet hij nog altijd voldoende ruimte hebben.
vinkVerwijder de halsband van de nek van uw hond, voordat u hem in zijn bench plaatst. Er is een mogelijkheid dat hij verstrikt raakt en zichzelf zou kunnen verstikken.
vinkBouw de tijd dat de hond in de bench zit geleidelijk op
vinkStuur uw hond nooit voor straf zijn bench in, het moet juist een leuke ervaring voor de hond zijn.
vinkNeem een bench mee als u langer dan een dag weggaat. Uw hond heeft dan altijd zijn eigen vertrouwde plekje, en zal zich sneller op zijn gemak voelen.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 4

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!