...

Wat kost een hond

wat-kost-een-hond
4.6
(258)

Wat kost het houden van een hond?

Wat kost een hond – Als voorbereiding tot de aanschaf van een puppy is het aan te raden toch een kostprijs te berekenen alvorens over te gaan tot de aankoop van een puppy, en de vraag te stellen hoeveel kost de aanschaf en wat zijn de lopende kosten van mijn hond.

De aanschafprijs van een pup is zeker niet goedkoop, maar vergeleken bij de overige kosten die een hond zijn gehele leven maakt, is het een klein bedrag. Er komt namelijk nog veel meer bij kijken dan alleen de aanschaf van een pup.

U zult eenmalige kosten maken, denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van de pup, de voorbereiding op de komst van een puppy, accessoires en een eventuele castratie. Daarnaast zijn er nog veel lopende kosten die u vele jaren (10 tot 15 jaar) zult moeten betalen.

De bedragen die wij hebben geplaatst zijn schattingen en kunnen variëren afhankelijk het hondenras.

Eenmalige kosten voor een hond

Koopprijs: Kruisingen 150 tot 500 euro.
Rashonden van een goede, betrouwbare fokker 900 tot 2000 euro

Accessoires: 100 tot 500 euro
Verschillende hondenbenodigdheden zoals een halsband, mand, bench, autogordel, eet en drinkbakje enz… (Prijslijst hondenbenodigdheden via www.bopets.eu)

Eventuele castratie: Teef 300 tot 600 euro
Reu 150 tot 350 euro

Wat kost een hond

Zoals iedereen die een hond aanschaft zit wel eens met de vraag: wat kost een hond per maand of wat kost een hond in zijn leven. Een hond zal elke dag moeten eten. Er zijn grote verschillen tussen de hoeveelheden die een hond elke dag naar binnen werkt. We hebben onderscheid gemaakt tussen drie categorieën.

Hond tot 15 kilo
20 tot 30 euro
per maand

Hond tot 35 kilo
40 tot 55 euro
per maand

Hond tot 50 kilo
60 tot 80 euro
per maand

(bovenstaande prijzen zijn een schatting, er is onderling veel kwaliteitsverschil).

Vaste kosten dierenarts: ongeveer 100 euro per jaar. (Ontwormen, inentingen, gezondheidscontrole) Bij de aanschaf van uw pup zal u vaker bij de dierenarts langs moeten. De kosten zullen hierdoor in het eerste jaar veel hoger zijn.

Wanneer een hond ouder wordt zal hij vaker bij de dierenarts komen. Ook dan zullen de kosten veel hoger uitvallen.

De hond zou een ongeluk kunnen krijgen. Of ernstig ziek worden. Denk daarom na of het verstandig is om een ziektekostenverzekering voor uw hond te nemen.

Hondenbelasting: 0 tot 300 euro per jaar. Dit is afhankelijk van de gemeente/ woonplaats.

Extra kosten: Daarnaast zult u nog geregeld extra kosten maken. Af en toe nieuw hondenspeelgoed, kauwmateriaal, een deken, een middel tegen teken etc.

Een gemiddelde hond kost al gauw 8.000 tot 10.000 euro in zijn leven. Denk daarom goed na welk ras u neemt, welke geschikt is voor uw leefstijl en of u genoeg tijd voor hem heeft.Wat kost een hond

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.6 / 5. Aantal beoordelingen: 258

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!