Waarom een puppy socialiseren

5
(2)

Socialiseren is nodig voor een puppy, geef hem de kans.

De voorbereiding

Socialiseer uw pup, laat hem wennen aan zoveel mogelijk verschillende situaties.

Een belangrijk punt voor een goede opvoeding is het socialiseren van de hond. Een hond moet leren omgaan met allerlei situaties, mensen, dieren en natuurlijk andere honden. Doet u dit niet, dan zal dit van grote invloed zijn op het gedrag en temperament van uw hond.

alles voor dieren bopets

Een goede puppycursus is niet alleen belangrijk om de hond de basis oefeningen aan te leren. De hond maakt ook kennis met allerlei andere soorten rassen en gebeurtenissen. Neem uw pup mee op bezoek bij familie of bekenden. Voor u misschien interessant om meer te weten te komen over andere honden en de opvoeding, voor uw pup is het leuk om met de andere hond te spelen. Laat uw pup niet met een on-ingeënte honden spelen als hij zelf nog niet alle inentingen heeft gehad. Zonder deze inentingen is uw pup nog erg vatbaar voor ziektes.

Geef de pup de kans zoveel mogelijk verschillende situaties te leren kennen, bijvoorbeeld in een winkelcentrum, bus, tram, de sportclub etc. Hoe meer de pup te zien krijgt hoe beter. Als uw pup iets engs ziet, pak hem dan niet meteen op. Ga hem ook niet onmiddellijk troosten. Doet u dit wel, dan moedigt u hem aan en bevestigd u dat er echt iets engs aan de hand is.

Besteed u veel aandacht aan een goede socialisatie, dan heeft u uiteindelijk een zelfverzekerde hond, die zich sociaal gedraagt en die niet bang is voor nieuwe situaties.

Tips

Kies een goede puppycursus

vinkLaat de pup wennen aan veel verschillende situaties, bus, tram, sportcentrum etc.
vinkNeem de hond mee naar familie en vrienden

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 2

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!

alles voor dieren bopets