...

Honden houden je gezond

Honden houden je gezond
4.9
(86)

Honden houden je gezond en gelukkig

Een hond verandert je leven. Daarom is het nadenken over wel of geen pup (of groter hond) ook echt belangrijk. Er zit namelijk een bepaalde verantwoordelijkheid aan een hond, eigenlijk net als met een kindje. Maar wist je ook dat een hond ervoor zorgt dat jij (en je gezinsleden) gezonder blijven? Elke hondenbezitter weet het eigenlijk wel. Een hond kan je heel gelukkig maken… maar er is dus meer.

Gezelschap

Honden zijn trouwe dieren die er voor zorgen dat je je niet alleen voelt. Of je nu in de ochtend opstaat of weer thuiskomt, een hond zal je altijd kwispelend begroeten en alten weten dat het fijn is dat je er weer bent. Menigeen weet dan ook dat je, als je alleen bent, zeker tegen de hond gaat praten en je hond kan je aankijken alsof alles ook begrepen wordt. Ben je verdrietig, honden voelen het en zullen bij je komen zitten. Op schoot komen knuffelen of lief een poot op je been leggen en je laten weten dat wat er ook is, je niet alleen bent.

Buitenlucht en beweging

Omdat je hond toch echt naar buiten moet, ga je zelf ook makkelijker naar buiten. Hierdoor krijg je niet alleen meer beweging en buitenlucht maar zie je ook dingen die je anders helemaal niet zou zien. Heb je een paar uur thuis gewerkt, dan laat je hond het wel weten wanneer het tijd is om je laptoptas weg te zetten en naar buiten te gaan. Samen frisse lucht happen.

Je komt vaak ook op plekken waar je anders niet heen zou gaan. En wat is er leuker dan in het weekend samen er op uit te trekken. De bossen in of naar het strand. Jouw hond leert je spelenderwijs de mooiste plekjes in de buurt kennen. Komt de lente eraan, pak je rugtas en ga er op uit. Je hond kan lekker ravotten en jij komt weer tot rust. Het is bewezen dat als je dagelijks met je hond wandelt, je je beter voelt en gezonder.

Ben je wat ouder of slecht ter been en houdt het uitgaan met de hond je juist tegen? Bedenk dan dat er ook hondenuitlaters zijn die dit stukje voor je kunnen overnemen zodat jij nog van alle andere fijne dingen van een hond kunt genieten.

Een hond is jouw spiegel.

Honden zijn zo puur en echt dat ze direct reageren. Ook op jouw emoties dus. Hierdoor zijn ze een spiegel voor je. Dat kan confronterend zijn maar als je er op let, kom je veel over jezelf te weten. Je hond jouw boosheid, angst maar ook stress feilloos op. Het aaien van je hond of het wandelen kan je weer tot rust brengen. Duw je hond daarom niet zomaar weg maar vraag je af wat je hond je komt vertellen als hij/zij maar steeds tegen je been blijft duwen of met je schoenen of heuptasje aan komt zetten…

Hondenbezitters praten makkelijker

Ga je met je hond naar buiten, dan heb je zo contact. Jouw lieve hond laat mensen naar jullie kijken en je zult dan ook regelmatig de vraag krijgen hoe je hond heet of hoe oud hij is. Ook onderling praten hondenbezitters vaak met elkaar. Dat komt omdat je veelal op dezelfde tijden naar buiten gaat en elkaar ook regelmatig tegenkomt.

Een hond zorgt voor veiligheid

Ben je vaak alleen dan is het ook fijn dat een hond geluiden opmerkt waardoor je je minder alleen voelt en misschien ook minder bang bent. Een hond zal het toch altijd voor je opnemen. Bewezen is ook dat in huizen met honden veel minder snel ingebroken wordt. En ook als je in de avond op straat loopt, zul je je met je hond veel veiliger voelen.

Een hond maakt gezond

Een hond zorgt dus voor beweging, minder stress en is een maatje. Je kan ook sporten met je hond. Het aaien van een hond maakt je ook rustig. Hierdoor helpt een hond stress verminderen, je bloeddruk te verlagen en zorgt voor de aanmaak van het ‘gelukshormoon’ endorfine. Kinderen die een hond kunnen aaien of verhalen tegen de hond kunnen vertellen, voelen zich vaak ook gelukkiger. Daarnaast zorgt een hond spelenderwijs er voor dat je kind verantwoordelijkheid neemt. Onderzoek heeft ook aangetoond dat het hebben van huisdieren goed is voor de emotionele en fysieke gezondheid van kinderen.

Honden houden je gezond - hondenoppas hondenopvang dogsitter

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.9 / 5. Aantal beoordelingen: 86

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!