...

5 tips bij het afsluiten van een honden- verzekering

5 tips bij het afsluiten van een honden- verzekering - 5 tips bij het afsluiten van een hondenverzekering
4.6
(24)

5 tips bij het afsluiten van een hondenverzekering

Het afsluiten van de juiste hondenverzekering is iets dat veel hondeneigenaren nogal eens onderschatten. Bij het regelen van een hondenverzekering op maat komt namelijk meer kijken dan je zou denken. Maar hoe sluit je een passende hondenverzekering voor jouw hond af? Waar moet je precies op letten als je op zoek gaat naar de meest ideale hondenverzekering in jouw situatie? Met de tips die hieronder staan kun je jouw voordeel doen om een hondenverzekering te vinden die een goede dekking levert en past bij jouw wensen!

1. Verdiep je online in de voordeligste hondenverzekering

Er zijn uiteenlopende verzekeringen voor dieren, met name voor honden en katten, verkrijgbaar. Los van de voorwaarden onderscheiden bepaalde verzekeringsbedrijven zich qua prijs van andere assurantiebedrijven. Zo springen verzekeraars als Ohra, Petplan, Reaal Dier & Zorg, InShared en de HEMA er qua voordelige prijzen uit. Door online een hondenverzekering te vergelijken, kun je voor jezelf de beste deal kiezen die bij jouw eisen en verwachtingen aansluit!

2. Let goed op de verzekeringsvoorwaarden

Maar de prijs van de verzekering is natuurlijk niet het enige criterium om op te letten als je jouw hond wilt verzekeren. Datgene wat er gedekt wordt en de kwaliteit van de zorg is, indien nodig, natuurlijk van minstens zo groot belang. Zo kun je vaak uit diverse pakketten kiezen, zoals een standaard verzekering, een aanvullende verzekering en/of een extra aanvullende hondenverzekering. In het standaardpakket zijn doorgaans onverwachte medische kosten gedekt bij ziekte of een ongeluk, zoals operatiekosten, medicatie of een of meer consulten bij een dierenarts. Let op, want vaak betreft het een bijdrage in de kosten en vindt er geen volledige vergoeding plaats. Wil je ook jouw huisdier verzekeren voor andere complicatie en medische ingrepen – zoals vaccinaties, gebitsproblemen, crematiekosten of bijzondere operaties als sterilisatie -, dan is een aanvullende of extra aanvullende verzekering een vereiste. Zorg ervoor dat je al jouw wensen helder in beeld hebt en vergelijk op basis daarvan de beschikbare hondenverzekeringen.

3. Overweeg om over te stappen

Net als bij het afsluiten van verzekeringen voor mensen, kun je ook bij dierenverzekeringen overstappen. Dus mocht je al een hondenverzekering hebben vastgelegd, maar kom je een aantrekkelijkere premie tegen? Overweeg dan naar een voordeliger aanbieder te gaan om geld uit te sparen!

4. Oudere honden verzekeren kan onrendabel zijn

Een hondenverzekeringen is over het algemeen best prijzig. Dit komt zodat een dierenarts niet voordelig is, mede doordat er in Nederland honderdduizenden honden rondlopen die zorg nodig hebben. Verder betaal je gemiddeld zo’n 20 procent van de onkosten aan eigen risico bij basispakketten, dus ook als je een verzekering voor honden hebt afgesloten. Met name het verzekeren van puppy’s is aantrekkelijk. Voor een pup een verzekering afsluiten is vaak voordelig, terwijl een puppy toch best wat zorg nodig kan hebben. Oudere honden verzekeren kan daarentegen onrendabel zijn. De premies voor ouder honden zijn namelijk vaak naar verhouding hoog.

5. Vraag eventueel een dierenarts om advies!

Kom je er zelf niet zo goed uit, vraag dan gerust jouw dierenarts om goed advies. Artsen hebben het beste voor met jouw dieren en zullen je van gericht advies kunnen voorzien. Doe er je voordeel mee en geniet vooral lekker veel van jouw nieuwe hond.
5 tips bij het afsluiten van een hondenverzekering

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.6 / 5. Aantal beoordelingen: 24

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!