...

Hoe leer je uw hond een poot geven

poot-geven
5
(256)

Leer uw hond een pootje geven

Een poot geven behoort tot de basis commando’s van de training. Het gaat er niet om dat je zo een hond als mens zou behandelen, maar dat je gewoon met je hond bezig bent en zo meer contact krijgt met je trouwe viervoeter.

Hondentraining thuis kan voor jullie allebei heel leuk zijn. Honden zijn er dol op omdat ze op deze momenten veel aandacht krijgen van hun baasje en niet te vergeten beloningen in de vorm van lekkers! En mensen – voor het feit dat je af en toe tegen je vrienden kunt opscheppen en zeggen: “Kijk eens wat mijn hond kan doen!”, En natuurlijk, tijdens het leren, communiceert de eigenaar graag met zijn aaien en de onzichtbare band versterken. Een pootje geven kan je zien als voorbereiding op andere commando’s zoals je hond leren rollen.

Een Poot geven is een makkelijke truc om uw hond te leren.

Neem iets lekkers in uw hand. Laat uw pup zitten. Houd het lekkers bij de poot van uw pup. De hond zal proberen om het uit uw hand te likken of te happen.

Wacht tot hij met zijn poot het lekkers uit uw hand probeert te krabben. Geef de beloning direct nadat zijn poot uw hand raakt.

Herhaal dit vele malen achter elkaar. Totdat uw pup de beloning gelijk met zijn poot uit uw hand probeert te halen.

Als de pup zijn poot omhoog doet, geeft hem het stemcommando ‘poot’, vergeet niet een beloning te geven. Na een paar trainingen zal de hond het commando leren.

Tips:

vinkHoud de beloning eerst laag bij de grond, zodat de pup er beter met zijn poot bij kan.

Hoe je hond leren buigen.

Dit commando ligt in dezelfde lijn als je hond een poot geven. De uitvoering van de hond zal dus vooral succesvol zijn als hij aan het einde een buiging maakt en daarbij applaus verdient.

Voor aanvang van de training moet de hond opstaan. Het is heel goed als ze weet hoe ze het commando “Stop!” moet uitvoeren. Houd het lekkers bij het puntje van de neus van uw hond en beweeg het langzaam naar beneden, waarbij u het dicht bij het lichaam van uw hond houdt en hem naar beneden lokt. Doe dit totdat haar voorpoten op de grond staan ​​en haar achterpoten blijven staan.

In het begin kan deze truc voor sommige honden erg moeilijk lijken. Voor hen kun je deze optie proberen: plaats een hand onder de buik om de achterkant van het lichaam van de hond omhoog te houden in een staande positie, en houd in de andere hand een traktatie vast om de hond te lokken om te buigen. Na verloop van tijd zal de hond dit begrijpen.

Houd het snoepje bij de neus van de hond en gebruik het om de hond aan te moedigen weer op te staan. Zeg haar “Goed gedaan” of klik op de clicker als je die hebt en geef haar een traktatie.

Hondentrainingstip: herhaal training! Voeg aan het einde het verbale commando “BUIG!” toe voordat je het gewenste traject naar beneden laat zien met je hand. Aan het einde van de training leert de hond buigen met slechts één verbaal commando!

hond poot geven Depositphotos_74365343_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 256

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!