...

Aanleren van het commando rollen

hond-rollen
5
(1)

Leren rollen

Rollen, een leuke maar ook nuttige oefening

Een hond het commando ‘rol’ leren is leuk om te doen, maar kan ook nuttig zijn. Als u langs de dierenarts gaat en de betreffende dierenarts moet naar de buik van de hond kijken, dan kan het commando ‘rol’ een hoop gedoe besparen.

Het rollen op commando kan de hond alleen geleerd worden als hij op commando gaat liggen. Laat uw hond nooit met een volle maag rollen. Dit is namelijk niet goed voor de hond.

Aanleren van het commando rollen

Stap 1
Laat uw hond liggen.

Stap 2
Duw de hond op zijn zijkant.

Stap 3
Pak de twee poten die het dichtst bij de grond liggen vast. Rol de hond voorzichtig op zijn rug en vervolgens door naar de andere kant. Zodra de hond rolt, geeft u het commando ‘rol’

Stap 4
Beloon uw hond

Stap 5
Herhaal dit meerdere malen, totdat uw hond een link legt tussen het commando en de handeling

Tips:

vinkLaat uw hond niet met een volle maag rollen. De hond zou een maagtorsie kunnen krijgen

Een andere manier om je hond het commando “Rollen” aan te leren

Soms kan het zijn dat je hond het niet goed begrijpt wat je wilt bedoelen met rollen. Daarom kan je ook deze manier uitproberen met een hondensnoepje.

Je hond leren rollen met een traktatie

Pak het lekkers en houd het naast de neus van de hond, laat niet los. Gebruik traktaties om uw hond in cirkels te laten bewegen. Als ze de cirkel rond heeft, zeg je: “Goed gedaan!” of klik op de clicker, als je die hebt, en geef je een hap van een traktatie.

Blijf oefenen! Zorg ervoor dat de hond altijd in dezelfde richting draait. Pas op: als je hond twee beurten achter elkaar kan voordat je hem iets lekkers geeft, dan doet hij het prima en maakt hij vorderingen!

Probeer nu hetzelfde, met dezelfde hand, maar zonder de traktatie. Beloon de hond, maar pas na het voltooien van de omzet. Leer uw hond om uw handsignaal te volgen.
Plaats uw hand op het punt waar het commando begint en beweeg uw hand langzaam weg van de neus van de hond en in een cirkel. Bedank je hond elke keer met een traktatie.

Voordat je de richting met je hand begint te tonen, voeg je het verbale commando “Draai je om!” toe.

Uiteindelijk, na veel oefenen, zal de hond slechts in staat zijn om op één spraakopdracht te draaien. Maar als het niet lukt, maak je geen zorgen, niet alle honden kunnen het stadium bereiken om deze truc uit te voeren met slechts één oefening.

Het is belangrijk om te onthouden is dat het trainen van je hond moet leuk blijven, zowel voor jou als voor je hond. Het bijzonderste is dat jullie er samen plezier aan beleven. Bekijk hier andere leuke oefeningen om je hond te trainen.

Aanleren van het commando rollen Depositphotos_48114905_S

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!