...

HIER KOMEN tijdens het wandelen

hier-komen-op-commando
4
(2)

‘Hier’ komen tijdens een wandeling

Basis oefeningen

‘Hier’ komen tijdens een wandeling

Wanneer je pup het ‘hier’ komen op commando in huis onder de knie heeft, is het belangrijk dat hij dit ook gaat snappen wanneer hij los loopt. Je zult merken dat deze oefening moeilijker is dan wanneer je thuis bent. Gebruik daarom aantrekkelijke beloningen voor de pup.

 

Komt je pup elke keer als je hem in huis naar je toe roept? Dan wordt het tijd om dit te gaan oefenen tijdens een wandeling. Leer je hond HIER komen tijdens het wandelen. Het helpt om zo vroeg mogelijk met deze oefening te beginnen, omdat elke jonge pup nog behoefte heeft om beschermd te worden door zijn baasje. Een pup jonger dan een half jaar blijft vaak bij zijn baas in de buurt lopen. Voor oudere pups kun je het beste een lange lijn gebruiken om deze oefening aan te leren.

Stap 1

Laat je puppy vrij rond lopen en laat hem de omgeving verkennen.

Stap 2

Roep je pup op dezelfde manier als thuis. Roep de pup alleen als hij niet al te druk bezig is met het onderzoeken van de omgeving. Op deze manier heb je de grootste kans dat de puppy naar je toe komt. Wees enthousiast als de pup naar je toe gelopen komt, lok hem naar je toe met een lekkere beloning en houd zijn halsband even vast, voordat je hem de beloning geeft. Laat hem vervolgens weer los.

Stap 3

Als de vorige stap gelukt is, probeer dit dan nog een aantal keer te herhalen en beloon de pup elke keer zeer enthousiast. Laat de sessies niet te lang duren, omdat de pup nog jong is en niet overbelast moet raken. Stop altijd op het moment dat het goed gaat, zodat de pup een beloning kan ontvangen.

Tips:

vinkBeloon de pup zeer enthousiast als hij naar je toe komt
vinkHoud de sessies kort en oefen elke dag
vinkWord niet boos als het even niet lukt, de pup zal de oefening anders associëren met een nare reactie

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4 / 5. Aantal beoordelingen: 2

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!