...

Leer je hond volgen en naast u lopen

leer-uw-hond-begrijpen
4.3
(6)

Honden met voldoende training kan je zonder leiband leren volgen

Overige oefeningen

Leer uw hond of pup los naast u lopen, ofwel volgen

Op het moment dat uw pup gewend is om naast u te lopen met een slappe riem, kunt u gaan oefenen om uw pup naast u te laten lopen zonder riem. Als uw pup ouder wordt en u kunt hem niet meer bijhouden, is het zeer nuttig om uw pup dit commando aan te leren. Deze oefening kunt u het best oefenen op een omheind terrein of een groot grasveld.

Leer uw hond in drie stappen naast u los te lopen (volgen).

Stap 1

Ga samen met uw pup naar een rustige, veilige plek waar uw puppy niet wordt afgeleid. Laat uw pup los en laat hem even zijn gang gaan, zodat hij de buurt kan verkennen. Op het moment dat uw pup rustig is, moe tu zijn aandacht trekken, toon hem de beloning en laat hem naast u lopen.

Stap 2

Loop een paar stappen met de beloning in uw hand, zodat uw pup u volgt, geef hem de beloning. Omdat deze oefening feitelijk hetzelfde is aan die van ‘lopen met een slappe riem’, kan uw jonge pup deze oefening gemakkelijk leren. U kunt ter variatie een paar keer omdraaien of van tempo verwisselen, zodat het spannend blijft voor de pup. Laat zien wanneer de oegening klaar is door hem te belonen en het commando ‘vrij’ te geven.

Stap 3

Herhaal stap 2 en bouw de oefening geleidelijk uit. Zorg voor meer afleiding waardoor uw pup zijn concentratie zou kunnen verliezen. Of laat uw pup u langer volgen.

Tips:

Laat uw pup nooit los in de buurt van verkeer of een gebied waar hij weg kan lopen
Zorg dat u de oefening langzaam uitbouwt en stop altijd op het moment dat de pup het goed doet

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4.3 / 5. Aantal beoordelingen: 6

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!