...

Hoe je hond leren apporteren

apporteren
5
(3)

Leren apporteren doe je spelend gewijs

Leer uw hond apporteren

Het apporteren vormt de basis van veel trucs en moeilijkere trainingen. Honden puppies apporteren van nature. Daarom gaan we inspelen op hun instinctieve verlangen voorwerpen beet te pakken en vast te houden.

 

Het is belangrijk dat u de hond eerst enthousiast maakt voor het apporteerspelletje. Oefen dus niet gelijk teveel gezag uit, maar maak het voor uw pup zo aangenaam mogelijk.

Nadat u uw pup enthousiast gemaakt heeft, rolt u het speeltje bij u vandaan. Stimuleer uw puppy om erachteraan te gaan door enthousiast ‘apport’ te zeggen.

Ga vervolgens op de plek staan waar u verwacht dat uw puppy terug zal komen. Als hij het voorwerp heeft gepakt, roept u hem bij u terug.

Als uw pup bij u terug is prijst u hem uitbundig. Pak het speeltje niet gelijk af, want dan gaat hij u ontlopen. Aai uw hond een paar keer en wees enthousiast. Als hij op het speeltje gaat bijten, of het lijkt erop dat het gaat vallen, pakt u het zachtjes uit zijn bek en houdt u het speeltje stevig tegen u aan. Op deze manier voorkomt u dat het een trek spelletje wordt.

Herhaal boven genoemde stappen. Heeft uw pup dit onder de knie, probeer de oefening dan op verschillende plaatsen.

Tips:

vinkAls uw pup achter het speeltje aan rent, maar het niet oppakt, kunt u proberen een zachter, lichter speeltje te nemen, waar hij beter in kan bijten
vinkPak het speeltje niet direct van uw pup af, prijs hem eerst uitbundig
vinkGooi bij een jonge pup het speeltje niet te ver weg
vinkHoud als hij los moet laten het speeltje tegen u aan, zodat hij niet meer kan trekken. Wacht tot hij loslaat

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 3

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!