...

De huid , pijn , ontlasting , eten en drinken bij puppies

puppie-eten
4
(55)

Puppy’s en hun gezondheid , alles over de huid, pijn bij honden en puppies, eten en drinken en de ontlasting van de hond.

Huid
De huid hoort soepel te zijn en om poten en kop strak aangesloten. Om de rest van het lichaam is de huid zeer ruim. Als men de huid van de hond optilt ter hoogte van de borstkas en vervolgens loslaat, moet hij snel terugspringen. Als dat niet gebeurt, heeft de hond of pup veel vocht verloren. Diergeneeskundig ingrijpen is dan geboden. Realiseer wel dat bij erg oude honden de huid minder snel terugspringt. Dit is een normaal ouderdomsverschijnsel. De huid van de hond of pup is roze of donker gepigmenteerd. Er zijn geen extra warme, rode of koude plekken of verdikkingen, er mogen geen korstjes zijn. De vacht van honden en puppies mogen geen abnormale geur afgeven.

Pijn
Bij een pup of hond mogen geen uitingen van pijn zijn. De hond hoort zonder te kreunen makkelijk op te staan en gelijkmatig en soepel te lopen. Als de pup op de juiste manier wordt opgetilt hoort het geen pijn te uiten. Ook zonder moeite moet de hond eten en drinken.

Eten en drinken
Een volwassen hond hoort niet te veel of te weinig eetlust te hebben; dit geldt ook voor het drinken. Een gezonde hond heeft ongeveer tussen de 14-20 gram droogvoer en 40 ml water per kilo lichaamsgewicht per dag nodig.

Ontlasting
De ontlasting bij een volwassen hond hoort een of enkele malen per dag te geschieden. De ontlasting bij de hond hoort stevig, maar niet te hard en bruin van kleur te zijn en mag niet te vies ruiken.

Lees meer over de neus, het lichaam, uithoudingsvermogen en conditie

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 4 / 5. Aantal beoordelingen: 55

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!