...

Puppies en wespen

wespen foto pixabay
2.5
(2)

Mijn hond is gestoken door een wesp, wespen kunnen venijnig prikken

Honden, maar ook grotere puppies, zijn erg goede vliegen en wespen-vangers. Een vlieg vangen kan voor een hond of pup geen kwaad. Maar wat als uw hond nu per ongeluk een bij of wesp te pakken heeft? Bijen laten bij de hond een angel achter. Probeer de angel niet met de vingers te verwijderen, u kunt dan het aanhangende gifblaasje per ongeluk leeg knijpen in de steekwond.

Pak een stuk textiel en wrijf over de steekwond. Een grote kans dat de weerhaakjes van de angel in de stof blijven hangen. U kunt de pijn en zwelling bij uw hond of puppy verminderen met koude lappen en ijsblokjes aan te brengen. Bij een steek in de tong of keel moet u meteen met uw hond naar de dierenarts.

Wespen raken hun angel niet kwijt wanneer ze steken. Een wesp kan dus meerdere keren steken en dit kan behoorlijk pijn doen.

Als de hond of pup allergisch reageert ga direct met uw hond naar de dierenarts. U kunt een allergische reactie herkennen aan bultjes of een grote bult rondom de steekplek. Voor een hond met insectenbeet moet vaak medicatie worden gegeven.

Als u niet zeker bent over de symptomen, kun je beter geen risico nemen en even contact opnemen met de dierenarts. Roodheid en lichte zwelling mag niet aangeven dat uw hond in gevaar is. Echter, merk je de symptomen van shock, kan het snel gevaarlijk worden: kortademigheid, gezwollen keel, verhoogde hartslag, of zelfs bewusteloosheid. In ernstige gevallen heeft je hond zo snel mogelijk levensreddende medicatie nodig, zoals adrenaline of corticosteroïden. Ben je niet zeker

 

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 2.5 / 5. Aantal beoordelingen: 2

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!